3DMARK

Mai jos putei gasi si rezultele obtinute in cea mai cunoscuta aplicatie sintetica,  folosita de foarte multi ani pentru testarea placilor video.

 

KFA2 GTX 1050Ti

KFA2 GTX 1060

INNO3D GTX 1060

TEMPERATURI

Temperaturile le-am masurat cu ajutorul MSI Afterbuner. Dupa cum se vede in tabel, temperaturile sunt in parametrii. GTX 1050Ti este destul de zgomotos, avand un singur ventilator care trebuie sa ruleze la viteza destul de mare, pentru a mentine temperatura GPU scazuta.
La KFA2 GTX 1060 a fost mai interesanta activitatea de masurare. Cu setarile default, temperatura GPU masurata era de 76 grade Celsius. Oarecum ridicata, dar in parametrii normali de functionare. Am identificat destul de rapid si unde era problema – cu setarile pe auto, ventilatorul nu trecea de 57% la viteza de functionare, considerand ca temperatura este OK. Drept urmare, am reglat putin curba de viteza a ventilatorului, si la urmatoarea masuratoare, nu a mai trecut de 68 de grade! O imbunatatire substantiala, pentru o crestere insesizabila a zgomotului.

CONCLUZIE

Modelul GTX 1060 al celor de la KFA2 m-a impresionat intr-un mod pozitiv. Ma asteptam ca diferenta intre acest model si cel de la Inno3D sa fie mai mare, in favoare celei de la Inno3D. Si asta avand in vedere frecventele mai ridicate atat la GPU cat si la memorie. In realitate, scorurile au fost foarte apropiate, dupa cum s-a vazut de a lungul testelor. Overall diferenta cred ca este undeva la 3%, practic in marja de eroare. Daca verificam insa preturile diferenta de pret este mult mai mare, Inno3D fiind cu mult mai scumpa! Bine, in banii respectivi ai parte de un sistem de racire mai avansat. Asta se traduce intr-o temperatura mai scazuta si un overclocking mai consistent – daca esti pasionat.

GTX 1060 iti permite sa rulezi o buna parte din jocuri la 2K, cu detaliile la maxim. Pentru jocurile mai pretentioase fie mai scadem din detalii, fie coboram la 1920×1080 unde va functiona absolut fara probleme. Deci este un model recomandat pentru gaming 2K.

GTX 1050Ti este o placa ce ofera multa valoare, fiind recomandata pentru o rezolutie maxima de 1920×1080, ruland majoritatea jocurilor cu setari foarte ridicate de calitate. Pentru unele din ele va fi nevoie sa mai scadem din detalii pentru a avea parte de o experienta de joc fluenta. Consumul scazut de curent si dimensiunile reduse o recomanda ca o optiune excelenta de upgrade, pentru cei cu sisteme mai vechi, cu surse mai slabe si loc putin in carcasa. Si asta fara sa iti scoata o avere din buzunar!