Astazi a avut loc lansarea oficiala a noului joc FIFA 2020 la sediul Electronic Arts din Bucuresti si m-am numarat si eu printre participantii de la eveniment. Am fost interesat de aceasta lansare, in principal datorita faptului ca jocul a fost dezvoltat cot  la cot de studiourile EA Vancouver si EA Romania.  Acest aspect mi-a starnit curiozitatea avand in vedere ca vorbim de  un joc la care o echipa de romani a contribuit din plin.

Evenimentul a demarat la ora 10.30, cativa membri din echipa EA care a lucrat la joc prezentand cateva detalii despre joc si schimbarile pe care noua versiune le aduce.

Astfel au vorbit Andrei Lazarescu, Senior Producer, care a facut o scurta introducere a jocului si ne-a introdus in tema.

Andrei Lazarescu

A urmat Ionel Stanescu, Producer, care ne-a vorbit de modul Volta Football, adica pe romaneste fotbal de strada.

Ionel Stanescu

VOLTA FOOTBALL vine cu noi functionalitati care ii vor transpune pe jucatori in ritmul strazii, cum ar fi driblingurile si loviturile din voleu, noile animatii si miscarile dinamice ale mingii, pe care jucatorii le pot testa in locatii noi si unice din intreaga lume, intr-o varietate de tipuri de meci: 3v3 Rush (fara portar), 4v4, 4v4 Rush, 5v5 si Professional Futsal.

Jucatorii vor putea incerca o noua experienta de narativa in VOLTA STORY si o noua experienta individuala conectata in VOLTA WORLD, prin meciurile Single Player impotriva echipelor generate de comunitate intr-o varietate de formate si locatii. Mai mult, jucatorii vor putea promova sau retrograda in modul de joc VOLTA LEAGUE online, noul format „jucator versus jucator” permitandu-le sa infrunte echipele controlate de alti jucatori online.

Urmatorul a fost Alex Constantinescu, Senior Game Designer, care ne-a vorbit despre modul Career.

Alex Constantinescu

Jucatorii vor putea si sa modeleze viitorul clubului lor cu prin noile inovatii din cel mai autentic mod de cariera de pana acum. FIFA 20 ofera posibilitatea de a personaliza managerul mai mult ca niciodata, cat si de a avea manageri de sex feminin, o premiera in istoria francizei (de abia astept sa o fac pe Prodanca si sa impart pumni in stanga si in dreapta). Jucatorii vor avea astfel impact direct asupra moralului si performantei echipei lor prin conferinte de presa interactive, schimbari ale echipei de start, discutii unu la unu cu jucatorii din club si multe altele.

De asemenea, a prezentat si un punct destul de important de interes pentru publicul din sala si anume introducerea Ligii 1 din Romania in joc. Sincer, cred ca s-a intarziat introducerea ei cu cel putin 10 ani, avand in vedere valoarea deosebita pe care o are in prezent liga din Romania.

Ultimul, dar nu si cel din urma, a fost Andrei Trif, Producer care ne-a vorbit despre modul Ultimate Team.

Andrei Trif

Acesta vine cu o serie de noi functionalitati, inclusiv noi experiente sociale, cum ar fi un sistem de obiective redefinite, care ofera jucatorilor noi provocari, impreuna cu noi modalitati de a progresa si a personaliza echipa pe masura ce avanseaza in joc. Pe langa readucerea lui Gheorghe Hagi, in modul Ultimate Team au fost adaugate 15 noi staruri, printre care Didier Drogba, Zinedine Zidane si Andrea Pirlo.

A urmat apoi o scurta sesiune de Q&A si la final gazdele evenimentului au mai avut o mica supriza pentru participanti. Au adus in sala un trofeu autentic Champions League si cei interesati s-au putut fotografia cu el.

Cupa

Overall, a fost o atmosfera placuta si relaxata, s-a glumit destul de mult pe seama echipelor romanesti si sper ca echipa din Romania care a lucrat la joc a facut o treaba buna. Jocul va fi disponibil din 27 septembrie, pe PC, Xbox si Playstation.