Miscarea este esentiala fara dar si poate. Avem nevoie sa fim activi din punct de vedere fizic nu numai din perspectiva estetica de a ramane supli, ci si pentru ca astfel putem sa dezvoltam un organism sanatos si sa prevenim o serie de boli corelate cu sedentarismul.

Tehnologia este de real ajutor in acest sens, oferindu-ne alternative viabile si accesibile la mersul la sala, si anume aplicatiile pentru mobil de fitness si sanatate. Una dintre aceste aplicatii menite sa ne mentina in forma este ActivityTracker.

Numara Pasii Facuti si Caloriile Consumate

ActivityTracker este o aplicatie romaneasca gratuita pentru iPhone si Apple Watch dezvoltata de Bits & Coffee, care te ajuta sa-ti monitorizezi activitatea fizica desfasurata pe parcursul unei zile fara sa folosesti un gadget de fitness suplimentar. Ceea ce este interesant la aceasta aplicatie si, in acelasi timp foarte practic pentru utilizatori, este faptul ca nu foloseste GPS, ci procesorul de miscare din iPhone, ceea ce inseamna ca nu-ti va epuiza bateria telefonului.

Cu ActivityTracker ai posibilitatea sa vizualizezi cati pasi ai facut intr-o zi, ce distanta ai parcurs pe jos sau cat ai alergat, cate trepte ai urcat, totalul caloriilor consumate sau timpul efectiv in care ai fost activ din punct de vedere fizic. Practic aplicatia functioneaza exact ca un pedometru, oferind avantajul de a-ti furniza toate datele importante de miscare direct din telefon, pe care il ai in permanenta cu tine. In schimb daca vrei sa-ti urmaresti activitatea prin intermediul unui gadget de fitness, trebuie sa il iei in mod special cu tine cand vrei sa faci miscare si sa iti amintesti mereu sa-l incarci.

Aceasta aplicatie este utila celor care vor sa se mentina in forma si datorita faptului ca incorporeaza factorul motivational. Ea iti da posibilitatea sa iti stabilesti propriile obiective de fitness, de exemplu sa faci 10.000 de pasi, si te tine la curent cu evolutia ta afisand progresul pe care il inregistrezi pe diferite intervale: lunar, saptamanal, zilnic si chiar din ora in ora.

Ce Este Nou in Versiunea 2.5

Bits & Coffee a lansat recent versiunea 2.5 a aplicatiei, care aduce cu sine o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste design-ul, interfata si usurinta de utilizare. Printre altele, aplicatia pentru Apple Watch a fost refacuta si a fost adaugata extensia iMessage care iti permite sa dai share la realizarile tale direct din iMessage. Un alt aspect interesant pentru utilizatorii romani este faptul ca ActivityTracker a fost localizata si tradusa si in limba romana.

Daca vreti sa incercati aplicatia, o puteti face descarcand-o din AppStore.