Cooler Master este un producator de componente PC bazat in Taiwan.

Fondata in 1992, compania este specializata in special pe carcase, surse de alimentare si sisteme de racire. In afara de produsele vandute sub brand propriu, este si un furnizor OEM pentru nVidia (coolere pentru placile video), AMD (coolere procesor) sau eVGA (heatsink-uri).

Dupa cum era de asteptat, sistemele de racire performante sau carcasele de top au in general ca destinatie sistemele de gaming. Concurenta in acest sector este destul de puternica, Cooler Master avand de luptat cu branduri ca Noctua, Zalman, Cougar, DeepCool sau Corsair.

Cand iti contruiesti un PC de la zero esti atent la majoritatea componentelor, nu doar la numarul de core-uri al procesorului sau la numarul de shadere al placii video. Vrei ca sistemul la care ai trudit sa te reprezinte, sa fie o extensie a personalitatii tale. Altfel am fi trecut la console de mult, daca nu credeam in jocurile pentru PC si in calculatoarele construite de noi.

Pe partea de racire pe aer, Cooler Master acopera toate nevoile (silentiozitate, airflow, dimensiuni) si preferintele de design cu putinta, plecand de la seria de baza Standard, continuand cu XtraFlo, Silencio FP, SickleFlow, MegaFlow (fan-uri de 200 mm), JetFlo, Blade Master, BC Series (pentru cei doritori de led-uri) si MasterFan Pro (gama de top) care se bate cot la cot cu Noctua, Scythe si DeepCool.

Racirea pe apa este acum la indemana oricui, kiturile pentru procesor, placa video si placa de baza fiind relativ accesibile ca si pret si usurinta in instalare. Seria MasterLiquid Lite, MasterLiquid/Pro vine in ajutorul gamerilor avizi de performanta, overclocking sau silentiozitate.

La capitolul carcase, clar designul este o chestie de preferinte. Daca te intereseaza pretul, Cooler Master are modele accesibile de la 170 de lei, cum e Cooler Master K350 pana la superbul Cooler Master MasterCase Maker 5, un exemplar stilat si sobru dar care te ajunge la peste 1000 de lei.

 

Este suficient sa arunci o privire la carcasa Cosmos C700P proaspat lansata, dar momentan inca nedisponibila si la noi, ca sa iti dai seama la ce nivel a ajuns Cooler Master ca si brand in industria de gaming.

Cosmos C700P

Desi mai putin cunoscuta la capitolul periferice, Cooler Master comercializeaza mousi, tastaturi, casti de gaming, pad-uri de mouse si alte accesorii.

Build a PC and make it yours! :)