Am dat din greseala peste un joculet numit Watercolors, pe romaneste „Acuarele”, realizat de o echipa romaneasca – Adonis Software.

Jocul este disponibil atat pentru iOS cat si pentru Adroid, fiind dezvoltat cu Unity, care permite deployment pe o gama variata de platforme.

Pe cat este de simplu, pe atat este de inteligent si distractiv. Pleaca de la o premisa simpla, care ne aduce aminte de ora de desen. Folosind cele 3 culori primare, rosu, galben si albastru trebuie sa rezolvi niste puzzle-uri.

Watercolors nivelul 1 Watercolors nivelul 7 Watercolors nivelul 17

Cum functioneaza?

Ai niste figuri realizate din puncte. Tragi de punctele pline cu vopsea pentru a ajunge sa indeplinesti obiectivele din puzzle: adica sa ajungi sa umpli cu o anumita culoare, alte puncte marcate explicit pe desen. Iti trebuie un pic de logica, deoarece culorile se amesteca dupa regulile bine stiute: galben + albastru = verde, rosu + galben = orange, etc.

Joculetul incepe simplu si ajunge sa devina o serioara provocare pe nivelele superioare. Ideea e sa aduci culoarea potrivita, din cat mai putine „stroke-uri” posibile. Daca te blochezi, jocul iti pune la dispozitie si niste hint-uri.

Primele 90 de nivele sunt gratuite, un numar suficient de generos pentru a putea gusta din joc. Jocul ofera „In-App Purchases”, o ideea buna de monetizare – primesti ceva gratis, daca iti place si vrei sa sustii developerii sari cu banul. Poti sa cumperi in joc nivele extra, hinturi si alte bunatati.

Din punct de vedere grafic este bine realizat, curat si in trend cu designul minimalist de iOS, daca as putea spune asa.

Vi-l recomand!

https://itunes.apple.com/ro/app/watercolors/id875838755