Cand imi zici de Magento, ma gandesc la o platforma de magazin online care incearca sa satisfaca aproape toate necesitatile ecommerce pe care le-ar avea un comerciant.

Dar in acelasi timp, imi vin in minte cuvinte ca: foarte lenta, mii de fisiere, sute de tabele, greu de optimizat si administrat, minim un VPS potent (preferabil server dedicat) + Varnish daca vrei ceva performanta.

Ca sa aplici un design ai de modificat tone de fisiere si xml-uri. Ma mai gandesc si la eBay care a cumparat-o prin 2011 cu 180 milioane de dolari si niste probleme legate de actiuni si actionari.

Poate conferinta organizata in Romania, Meet Magento Romania o sa ma faca sa-mi schimb opinia. Sau poate nu :)

Comunicat de presa:

Organizatorii Meet Magento Romania se asteapta pentru editia din 2015 la un public cu aproximativ 50% mai numeros decat anul trecut, un panel mai indraznet de speakeri, o agenda mai bogata de subiecte dezbatute in jurul temei eCommerce si un expo zone de doua ori mai mare decat cel din 2014, facilitand astfel realizarea de noi parteneriate si networkingul intre participanti.

Meet Magento este cea mai mare serie de conferinte la nivel global, axata pe eCommerce, Business, platforma Magento si ecosistemul ei regional, evenimente care acopera toate pietele importante de eCommerce din lume. In 2015, evenimentele Meet Magento vor avea loc in 30 de tari, inclusiv SUA, Rusia, Brazilia, Germania, Italia, Spania, Elvetia si Polonia.

Meet Magento Romania 2015 se va desfasura pe parcursul a doua zile, 2 si 3 octombrie, compuse din doua trackuri specializate, unul business, dedicat proprietarilor de magazine, oamenilor de marketing si furnizorilor de servicii dar si unul tehnic, dedicat cu precadere developerilor, precum si o serie de workshop-uri ce vor trata diverse teme de interes pentru industrie.

„Succesul primei editii ne-a dat curajul de a ne propune un eveniment mai mare si mai spectaculos pentru anul acesta. Meet Magento va pastra, mai presus de toate, traditia evenimentelor de calitate pentru profesionistii si companiile din eCommerce-ul romanesc.” a declarat Sandu Babasan, Event Manager al Meet Magento Romania Meet Magento Romania 2015 va avea loc in 2-3 octombrie, la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca. Pretul unui bilet incepe de la €50 si poate ajunge la €100, depinzand de perioada de achizitie.

Evenimentele Meet Magento sunt un brand al Netresearch App Factory AG si sunt organizate in Romania de MindMagnet.

Mai multe detalii pe http://ro.meet-magento.com/