Ce sunt podcasturile? Sunt un fel de on-demand radio, asculti doar ceea ce vrei cand vrei..

De ce as asculta asa ceva?

Buna intrebare. As zice ca sunt utile atunci cand vrei sa faci mai multe lucruri deodata. Lucrezi la calculator, faci curat si in acelasi timp asculti o emisiune despre un subiect care te intereseaza. Daca ai citi un articol de pe blog, nu ai putea face asta.

Termenul a luat nastere probabil din unirea cuvintelor „broadcasting” si „ipod”. Te poti abona la ele similar cum te poti abona la un RSS Feed, folosind un program, de exemplu iTunes. Au devenit populare in S.U.A. in perioada cand a aparut iPod-ul, desi conceptul are origini mai vechi, de prin anii ’80.

In Romania, nu sunt asa raspandite, in afara de cele de la KissFm nu stiu altele.

De ce nu au prins la noi?

E greu de zis. Probabil ca atunci cand a aparut conceptul, la noi nu erau foarte populare ipod-urile si deviceurile de acest gen, iar mai tarziu a luat amploare youtube si vodcasturile.

Citypodcast.ro

Recent, Adrian Boioglu a lansat un site (http://www.citypodcast.ro), ce se doreste a fi prima retea de podcasturi din Romania, pe diferite teme ca: tehnologie, cultura, advertising, voluntariat si altele.

Ca podcasturile sa aiba succes, cred ca trebuie sa fie foarte „nishate”. De exemplu, foarte interesant mi s-a parut primul podcast de pe categoria tehnologie, cu Alex Brie, un developer roman care a lansat peste 100 de aplicatii de iOS si cel cu Victor Campeanu, care a dezvoltat cea mai vanduta aplicatie de iOS din Romania.

Va recomand sa urmariti site-ul si in acelasi timp sunt foarte curios daca proiectul o sa aiba succes.