ITFest te invita si in acest an sa te lasi descoperIT!

Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica aduce in prim plan cea de-a XI-a editie a proiectului national, ITFest. Cea mai veche organizatie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, SiSC (www.sisc.ro), se mandreste cu peste 200 de proiecte care au influentat in mod pozitiv vietile studentilor in ultimii 21 de ani.

ITFest revine in aceasta toamna in atentia pasionatilor de programare sau gaming. Fiind unul dintre cele mai longevive proiecte marca SiSC, acesta s-a remarcat prin prezenta in cadrul evenimentelor a multor firme de renume in domeniul IT care si-au pus la dispozitie timpul si cunostintele si a modelat parcursul profesional a sutelor de participanti.

ITFest este un proiect cu traditie, aflat la editia a XI-a, ce aduna intr-un singur loc elevi si studenti cu varstele cuprinse intre 16-24 de ani, pasionati de IT si le ofera oportunitatea de a lua contact cu firmele angajatoare, de a dobandi cunostinte in acest domeniu si de a se dezvolta atat pe plan profesional, cat si personal. Misiunea ITFest este de a descoperi si a promova tinerii talentati din domeniul IT-ului.

Proiectul se va desfasura in perioada 3-24 noiembrie 2018, in Bucuresti si va fi impartit in 5 evenimente: Algoritmica, Open Day, Workshopuri, Hackathon si LAN Party.

Pentru pasionatii de C++, Algoritmica ofera un concurs de programare, logica si algoritmica, sustinut de compania Ortec, pe data de 3 noiembrie. Aceasta este destinata atat incepatorilor, cat si profesionistilor si presupune rezolvarea a 10 probleme de diferite niveluri de dificultate. Concurentii pot participa individual sau in echipe de maxim 3 si vor fi alesi in urma unor interviuri. Castigatorii vor fi premiati de catre parteneri in functie de eficienta rezolvarii legata de solutia propusa si timpul in care se incadreaza.

Pe data de 5 noiembrie va avea loc Open Day-ul care faciliteaza interactiunea si comunicarea directa dintre companii si studenti. Evenimentul presupune organizarea unor standuri unde participantii vor avea ocazia de a afla informatii pentru inceperea unei cariere de succes, chiar de la sursa.

Urmeaza, in perioada 6-9 noiembrie, desfasurarea Workshopurilor cu firmele partenere in cadrul carora se vor aborda subiecte atat teoretice, cat si practice, pe teme de actualitate din zona IT, cu scopul dezvoltarii participantilor in acest domeniu. Acestea vor intermedia calea dintre studenti si posibilii angajatori si vor oferi cunostinte de baza acestora, atat pe partea tehnica, cat si pe cea de soft skills.

Pentru impatimitii in domeniu, data de 10 noiembrie le ofera un maraton al programarii, si anume Hackathonul, in cadrul caruia echipe de maxim 3 oameni vor intampina diverse provocari. Acesta contine 3 categorii: Web, Mobile si Progressive Web si inseamna 12 ore de codat intens prin care participantii vor intelege noile tehnologii, urmand ca la sfarsit cele mai bune solutii sa fie prezentate, iar mai apoi premiate.

Pe data de 24 noiembrie, pasionatii de gaming si tehnologie vor avea o surpriza, si anume LAN Party-ul, eveniment ce cuprinde atat competitii, cat si zone free-to-play. Competitiile de League of Legends (LoL), FIFA 19, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Hearthstone, Clash Royale si Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) vor fi nelipsite si anul acesta, la care se vor adauga cele mai cunoscute jocuri, noi sau clasice. Jucatorii cei mai buni vor fi premiati la sfarsit pe masura.

Participarea este gratuita, singurele conditii fiind respectarea regulamentului si inscrierea in prealabil, pe site-ul https://itfest.sisc.ro, astfel:

15 octombrie – 29 octombrie, perioada inscrierilor pentru Concursul de Algoritmica
22 octombrie , start perioada de depunere a CV-urilor si a inscrierilor pentru Workshopuri
15 octombrie – 4 noiembrie, perioada de inscriere pentru Hackathon
1 noiembrie – 23 noiembrie, perioada de inscriere pentru LAN Party

Pentru mai multe informatii legate de inscrieri, program, premii sau alte detalii, puteti accesa site-ul https://itfest.sisc.rosau urmari pagina de Facebook facebook.com/it.fest.sisc/, unde echipa de organizare va sta la dispozitie pentru orice nelamurire sau intrebare.

Lasa-te „descoperIT” alaturi de noi si anul acesta!