Anul asta Craciunul a venit mai devreme si prin bunavointa celor de la MSI am primit la review unul din  laptopurile  lor varf de gama si anume MSI  GS65 Stealth Thin 8RF. Cand am primit propunerea de review, o simpla privire aruncata asupra configuratiei a fost de ajuns sa ma entuziasmez! Intr-o carcasa super subtire si super usoara? O esenta tare intr-o sticluta mica? Cine ar spune nu? S-a pastrat entuziasmul pana la final? Wow, ce de intrebari si ce suspans! Cititi in continuare si vom descoperi impreuna!

Specificatii

  • procesor Intel Core i7-8750H – 6 nuclee, 2,2 GHz, cu Intel Graphics 630
  • memorie 16 GB  RAM tip DDR4-2400
  • placa video nVidia GTX 1070 Max- Q 8 GB GDDR8
  • ecran 15,6 inchi, rezoluție 1920 x 1080, refresh 144 Hz, timp de raspuns 7ms, anti-glare,
  • SSD 512 GB SATA
  • conectori: 1 x USB Type-C (USB3.1 Gen2 / DP / Thunderbolt™3), 3 x USB Type-A USB3.1, 1 x RJ45, 1 x  HDMI (4K @ 60Hz),
    1 x Mini-DisplayPort
  • Wireless Killer AC – 1550  (1.73 Gbps) + LAN Killer E2500 Gigabit Ethernet
  • tastatura iluminată RGB Steel Series
  • camera web 720p
  • sunet Dynaudio, 2x2W RMS
  • greutate 1.88 kg
  • baterie 4 cells, LiPo, 82 WHR
  • Windows 10

Ca si pret, il putem gasi in jurul la 10000 lei, la eMag sau la PcGarage, in configuratia de mai sus.

Daca nu se incadreaza in bugetul tau si cauti cel mai bun laptop in functie de banii pe care ii ai, poti citi articolul nostru dedicat pentru asta..

Configuratia este una de top, chiar nu stiu ce ar lipsi. Probabil niste spatiu de stocare in plus, dar pentru asta mai avem un slot M2 liber, in care mai putem arunca un SSD. Dar altfel, avem un i7 cu 6 nuclee si 12 thread-uri care poate face boost pana la 4.1 Ghz, placa video super-capabila, 16 GB de RAM si SSD, practic nimic nu ne poate sta in cale.

Prezentare produs

Numele complet al modelului primit la review este GS65 Stealth Thin 8RF. Sa vedem ce vor sa ne comunice cu numele asta.  Seria GS Stealth de la MSI incearca sa introduca cat mai multa putere intr-un ambalaj cat mai redus. Pe deasupra, mai avem si „Thin”. Carevasazica, si mai subtire decat in mod obisnuit. Drept urmare, MSI se lauda cu niste dimensiuni de invidiat –  357.7 x 247.7 x 17.9 mm (grosime 1.79 cm, da?) si o greutate de doar 1.88 kg. Si in carcasa asta avem un procesor si o placa video din gama high-end, care nu sunt chiar cele mai reci si nici cele mai economice. E clar ca niste compromisuri au trebuit facute, vom vedea mai incolo ce si cum.

Desi stiam dinainte sa il primesc la ce sa ma astept,  cand l-am desfacut m-a frapat in mod placut cat de mic si usor este laptop-ul.  In poza de mai jos se vede cum arata laptopul cand este inchis, dar fara un alt obiect de referinta nu iti dai seama foarte bine cat este de subtire .

MSI Thin

Mi-a placut designul exterior, acesta fiind unul in general simplu si sobru, fara prea multe brizbriz-uri, cum au in general laptopurile de gaming.  Carcasa este de aluminiu negru si este conturata cu o linie aurie pe margine. Desi culoare e mata, carcasa este un magnet de amprente. Am sters la laptop cu laveta din dotare, de m-am plictisit… Si tot se mai vad urme ici si colo in fotografii. Fiind o varianta compacta, modelul de fata nu are si tastatura numerica separata. Compenseaza in schimb  cu tastele mari si aerisite.

Este interesant modul cum e prins ecranul de restul laptop-ului, intre cele doua fiind un spatiu destul de generos. Am auzit si comentarii cu privire la acest spatiul lasat liber.  Pe mine nu pot sa zic ca m-a deranjat in mod deosebit aceasta alegere de design, intuiesc ca a fost facuta din motive de simetrie si pentru a nu strica aspectul de ecran cu rame foarte subtiri.

MSI vedere din fata

OK, sa o luam metodic, cu o privire de sus, unde se vad mai bine tastele mari cu iluminare RGB.  Ca si la alte laptopuri, cursa tastelor este redusa, nu pot sa zic ca sunt un fan – la partea asta sunt old-school, prefer oricand o tastatura obisnuita. Dar ca si confort la tastare trebuie sa recunosc ca sta mai bine, fata de alte laptopuri, marimea tastelor facand diferenta. Grila din partea de sus a tastaturii face parte din sistemul de racire, care este unul extins si ocupa o zona intinsa din carcasa . Sistemul de racire cuprinde chiar 3 ventilatoare pentru a tine temperaturile sub control!   Zona respectiva se incalzeste destul de puternic  in timpul utilizarilor intensive. Padul nu se remarca cu nimic special,  e de dimensiuni medii, suporta multi-touch si si-a facut treaba onorabil in ocaziile in care l-am folosit.

 

MSI Top view

Tastatura este facuta cu ajutorul celor de la Steelseries – dupa cum zice MSI – „gaming keyboard by steelseries”.  Asta inseamna printre altele ca tastatura are iluminare RGB plus un soft din care putem alege tot felul de efecte si de setari pentru jocuri.

 

Ok, sa mergem mai departe si sa ne uitam la partea laterala din stanga. Aici avem portul de retea RJ45, 2 intrari USB 3.1 si 2 intrari pentru casti si microfon. Remarcam si aici grila sistemului de racire.

 

Left side

Trecand la partea din spate nu avem prea multe de vazut. Putem observa radiatorul sistemului de racire, prezent pe toata lungimea carcasei si cam atat!

Back side

Pe partea din dreapta, avem o intrare USB clasica, una USB tip C (compatibila Thunderbolt),  un Mini-Display Port si un port HDMI. Urmeaza apoi mufa alimentatorului, care nu este plasata foarte convenabil. Din cauza sistemului de racire extins, a trebuit sa fie mutata mai spre centrul carcasei. Cand laptopul este conectat la alimentare poate incomoda folosirea mouse-ului, daca spatiul de desfasurare nu este suficient.  De remarcat lipsa card reader-ului, care se poate constitui intr-un impediment pentru unele persoane.

Right side

O privire de sus ne dezvaluie doar sigla MSI aflata pe carcasa, care este una simpla, imprimata. O sigla iluminata cred ar fi fost mai de efect si nu cred ca ar fi fost foarte greu de implementat (Apple iMac like).

Top side

Spatele laptopului ne dezvaluie radiatorul „monstruos” de-a dreptul si cam atat. Bateria nu este accesibila direct, fiind incapsulata. Prin gaurele grilajului putem distinge locatiile procesorului si placii video, cu rame argintii.

Under side

Ecranul se poate lauda cu o rama foarte subtire, de 4.9 mm. Dar atentie, aceasta grosime este valabila doar pe partile laterale! Rama este ceva mai groasa in partea de sus, nu cu mult  dar compenseza in partea de jos unde este relativ lata dupa unele standarde.  Banuiala mea este ca MSI ar fi putut sa faca  rama de jos chiar si mai subtire, dar apoi spatiul liber dintre ecran si  carcasa ar fi fost chiar si mai mare si ar fi aparut alte probleme.  Cu toate acestea, comparativ cu alte laptopuri, ecranul este mult mai prezentabil, privirea ducandu-se oricum spre cele 3 laturi subtiri.

Display-ul este de tip TN, de 15.6″ Full HD, cu o rata de refresh de 144 Hz si se lauda cu timp de raspuns de 7 ms. Culorile sunt placute si redate corect, MSI laudandu-se cu o fidelitate excelenta (IPS level), display-ul fiind calibrat din fabrica pana la aproape 100% sRGB.  Unghiurile de vedere sunt decente,  oricum la un laptop nu conteaza foarte mult deoarece in marea majoritate a timpului stai exact in fata lui si ecranul este destul de compact. Nu inteleg de ce display-ul nu este compatibil G-sync, avand in vedere nivelul de pret unde se situeaza laptop-ul, dar nu vad sa fie un inconvenient major.

Partea de sunet este cu dus intors.  Cele 2 boxe sunt pe partea de jos a carcasei si sunt destul de mititele. Drept urmare  sunetul este relativ banal, ceea ce era de asteptat. Daca veti conecta niste casti sunetul ar trebuie sa fie cu mult mai bune, laptopul beneficiind de un DAC Dynasound foarte bun.