Nu imi vine sa cred ce joc. Retraiesc magia anilor 1996 cand jucam Warcraft 2 in DOS.

Build Pig Farms (0/4)
Build a Barracks

Eu am perioade in care joc intens Warcraft 3 online pana imi iau suficienta bataie incat sa mai fac o pauza de cateva luni, dar revin periodic la iubirile originale pe care le jucam online: Warcraft 3 si Starcraft 1/2. Batranetea isi spune cuvantul. Cu APM de maxim 180, nu prea ai sanse cand dai constant de jucatori cu APM > 250 pe ladder.

Statistici Warcraft 3 - Butcher

Dar sa revenim la subiectul principal.

Niste baieti fantastici, pe nume LoreCraft Designs, au pus-o de o realizare monumentala: au recreat intreaga campania a Hoardei din Warcraft 2 in cadrul engine-ului Warcraft 3: Reforged.

Fanii devotati ai seriei iconice Warcraft au motive sa se bucure, deoarece aceasta echipa pasionata de modding, prin „Warcraft Chronicles of the Second War: Tides of Darkness” nu doar aduce un omagiu clasicului, ci imbogateste experienta prin introducerea de elemente de poveste moderne, mecanici noi de joc si reimaginarea francizei care a creat istorie.

Proiectul a implicat eforturile colaborative a sapte designeri talentati si a numerosi contribuitori. Peste trei ani si jumatate de munca meticuloasa au fost investiti in acest proiect, depasind provocari si trecand peste dezastrul tehnic pe care l-a constituit Warcraft 3: Reforged la lansare. Eu nici in acest moment nu joc online cu engine-ul de reforged si MMR/ladderul pe serverul oficial e complet broken. Noroc ca exista W3Champions!

Cinematice, dublaj – o revolutie completa

Modul nu se opreste la imbunatatiri doar la nivel de gameplay. Introduce cinematice complet noi care aduc momente cheie la viata, dublaj original care adauga autenticitate si coloane sonore remasterizate care activeaza nostalgia celor ca mine care au trait acele vremuri. Partea cea mai tare e ca dublajul e facut chiar de cei din echipa de modding, cu propriile lor voci!

Cred ca puteau sa-l roage si pe Grubby sa faca niste dublari pentru ca imita destul de bine vocile originale.

Campania originala a Hoardei din Warcraft 2 este acum revitalizata, prin 17 misiuni incredibil de bine realizate. Naratiunea este un mozaic alcatuit din povestea Warcraft 2, lore-ul din cartile scrise pentru Warcraft 2 si lore-ul cu care a venit World of Warcraft! Ca sa fim foarte clari, fara Warcraft 3 nu ar fi existat World of Warcraft.

Warcraft Chronicles of the Second War: Tides of Darkness

In timp ce actuala campanie personalizata reprezinta o realizare impresionanta, semnaleaza doar inceputul ambitioasei calatorii a LoreCraft de a insufla viata in vechile jocuri RTS Warcraft. Planurile viitoare includ refacerea campaniei umane din Warcraft 2 ca parte a proiectului Chronicles of the Second War. In acelasi timp, designerii lucreaza activ la dezvoltarea Chains of Conquest, un mod ce nu doar retraieste, ci si extinde povestea din Warcraft: Orcs and Humans. Aceasta initiativa ambitioasa exploreaza lore-ul Warcraft, abordand ascensiunea Hoardei si caderea Draenei. Desi inca in stadiile incipiente de dezvoltare, proiectul promite o experienta imbogatita a povestirii din universul Warcraft.

What ju wan’me kill?

Pentru cei dornici sa porneasca in aceasta aventura modernizata a Warcraft 2, LoreCraft Designs a pus la dispozitie modul pe Hive Workshop cu instructiuni detaliate de instalare. Si da, ai nevoie sa cumperi Warcraft 3 Reforged. Poate o infuzie proaspata de bani va motiva Blizzard sa acorde un pic de dragoste acestui joc si sa fixuiasca cele mai grave bug-uri.

Lok’tar!