INTRO

GTX 1060 si GTX 1050 Ti nu mai sunt de mult noutati, fiind lansate acum 2 ani de catre Nvidia. Bazate pe arhitectura Pascal, au calcat concurenta (si asa firava a AMD) in picioare, inca de la inceput si s-au instalat confortabil in pozitii fruntase cu un raport pret/performanta excelent.  Desi nu au rezultatele unor GTX 1080 Ti sau GTX 1070 Ti, cele doua modele mid-range au venit cu un spor de performanta substantial. Astfel GTX 1060 are rezultate cel putin la fel de bune ca GTX 980 (varianta fara Ti) iar GTX 1050Ti este peste GTX 960.

Prin bunavointa celor de la KFA2, am primit spre testare cele 2 modele, GTX 1060 6 GB si GTX 1050 Ti 4 GB pe care le vom „diseca” in cele de mai jos.

KFA2, pentru cine nu stie sunt brand-ul european, al producatorului Galaxy. Aceleasi produse sunt comercializate in restul lumii sub brandul GALAX. Asta e preluat direct de pe site de  la ei:

Founded in 1994, GALAXY has built its reputation as the behind-the-scenes designer and manufacturer of many of the most popular OEM-branded graphic card products on the market.

Deci ceva experienta au, chiar daca la noi in tara nu sunt atat de cunoscuti. Pe langa placi video, mai comercializeaza de asemena SSD-uri si memorii RAM. La noi in tara, produsele lor se gasesc pe eMag si PC Garage.

PREZENTARE CUTIE & ACCESORII

Mare lucru nu am de spus aici, cutiile sunt niste ambalaje standard de carton cu ceva desene pe ele si care ne informeaza seria din care fac parte cele 2 placi video. Aceasta este seria OC de la KFA2,  seria mai saraca – mai sus avem seria Hall of Fame si si EX OC. Diferenta este facuta de frecventele mai mici de overclock si sistemul de racire care este mai modest.

In cutie in afara de placa video mare lucru nu prea gasim, „dotarile” fiind de-a dreptul spartane.

Avem astfel un ghid de instalare, un user manual si un CD cu drivere. Practic nu ne folosesc la nimic asa zisele „accesorii”, deoarece placa video e recunoscuta automat de sistem si oricum ai nevoie de driverele la zi pentru ea, pe care le descarci de pe internet. In cutia lui GTX 1060 mai avem un adaptor de alimentare, pentru cei cu surse mai vechi.