PREZENTARE PLACI VIDEO

Hai sa luam putin la puricat si ce ne intereseaza cu adevarat si anume placile video. Dupa cum a mentionat mai sus, modele pe care le am la review fac parte dintr-o serie mai modesta, fapt reflectat in overclock-urile aplicate din fabrica si solutia de racire aleasa.

Sa trecem pe rand in revista fiecare placa.

GTX 1060

Designul este placut ochiului, cu acele accente albastre aplicate pe carcasa placii video. Ca si inaltime ocupa 2 sloturi dar ca si lungime este ok, deci nu ar trebui sa fie probleme de compatibilitate cu majoritatea carcaselor (exceptie fac carcasele SFF).

Pe partea de conectori avem parte de Dual-link DVI, HDMI 2.0b si DP 1.4. Pentru unii pot parea cam putine mufe, dar nevoile de baza sunt acoperite, deci moving on.

Sistemul de racire este alcatuit dintr-un radiator de aluminiu care este completat de 2 heatpipes de cupru care sunt in contact direct cu GPU.  Ventilatoarele sunt in numar de doua, de 80 mm dimensiune si sunt destul de silentioase. La temperaturi scazute, merg din cand in cand, ca sa zic asa – dar nu se opresc definitv.

GTX 1050Ti

Modelul primit este unul compact, fara alimentare separata. Designul este destul de simplu, foarte multe lucruri nu am de spus.

Pe partea de conectica  avem parte de aceleasi interfete: Dual-link DVI, HDMI 2.0b si DP 1.4.

Sistemul de racire  este ceva mai modest, fara heatpipes si cu un singur ventilator de 90 mm care devine destul de zgomotos cand placa video este in sarcina. Din fericire, isi indeplineste datoria cu brio, pastrand temperatura destul de scazuta.

Sistem racire GTX 1050Ti