Se da o tastatura wireless, mai exact un Logitech K800.

E iluminata, wireless, sexy si simpla in acelasi timp, are timp de raspuns bun in jocuri. Mult timp nici nu am vrut sa aud decat de tastaturi „pe fir”, nu aveam chef sa stau sa incarc baterii, latency in shootere si alte chestii deficitare bine stiute, specifice tastaturilor wireless.

Logitech K800 rezista pana la 2-3 saptamani fara sa o reincarci, nu are baterii/acumulatori, o conectezi prin fir intr-un port USB si se incarca. Dupa care scoti cablu. Cand nu e alimentata, iluminarea se activeaza cand te apropii cu mainile la 4-5 cm de ea. Startrek nu alta.

Dar sa revenim la problema noastra.

In BIOS reuseam sa intru, sistemul raspundea la tasta DEL la bootare, dar cand aveam nevoie sa intru in Windows in modul Safe Mode, nici daca puneam o caramida pe tasta F8 nu mergea.

Solutia e banala:

Intri frumos in BIOS si dai enable la „USB Keyboard/Legacy”. Asa se rezolva problema si la tastaturile „non-wireless”, dar pe usb cu fir.

Oricum mi se pare oarecum dubios ca tastatura iti permite sa intri in BIOS, (in acel moment nu e incarcat niciun driver) dar nu merge sa intri in Safe Mode.