In lumea jocurilor video, uneori se intampla minuni. Si aceasta este povestea lui Mihai Ivan, cunoscut sub numele de scena iM, care a reusit sa scrie istorie in lumea Counter Strike 2.

Cateva cuvinte despre PGL

PGL Major Copenhaga 2024, primul CS2 Major din istorie, a strans un val de interes remarcabil, depasind audienta inregistrata la Blast.tv Paris Major 2023, finalul CS:GO Major.

Premiile totale au fost de 1.25 milioane de euro, pentru echipa castigatoare premiul fiind de 500.000 de euro. Un alt aspect important pentru cei care nu stiu, PGL este o organizatie romaneasca, infiintata de Silviu Stroie de la fostul computergames.ro, revista mea favorita alaturi de Game Over, pe vremuri.

Conform datelor furnizate de platforma Esports Charts, Majorul a captivat atentia a pana la 1,85 milioane de spectatori in timpul finalei epice dintre NAVI si FaZe Clan, stabilindu-se ca al treilea cel mai popular eveniment Counter-Strike din toate timpurile. In plus, timpul total de vizionare in timpul celor 105 ore de transmitere a evenimentului a atins impresionanta cifra de aproximativ 58 de milioane de ore.

Natus Vincere

Aici, in mijlocul acestui vartej de adrenalina, Mihai Ivan si echipa sa, NAVI, au intrat in arena cu inima plina de determinare si visuri mari. NAVI (Na`Vi), este o echipa ucraineana, acronimul venind de la latinescul Natus Vincere = nascut pentru a invinge.

Sansele pareau mici. Insa nimic nu este imposibil pentru cei hotarati sa lupte pentru visurile lor. Si asta a fost ceea ce a facut Mihai si echipa sa. Cu fiecare runda, au demonstrat ca nu exista limite cand vine vorba de pasiune si angajament.

Da, au fost momente dificile. NAVI a intalnit adversari puternici, precum Spirit, Faze sau Vitality. Pierderi in faza grupelor, emotii intinse la maxim in fiecare meci. Dar nu au renuntat.

Si apoi, momentul culminant: finala. In fata, echipa clasata pe primul loc in lume, Faze. O provocare enorma, dar si o oportunitate unica. A fost un duel de neuitat, terminat cu 2 – 1, cu fiecare echipa dand tot ce are mai bun.

Cand victoria a venit, a fost momentul cand arena a erupt intr-un urias uragan de emotii. Mihai, impreuna cu colegii sai, au simtit gustul dulce al triumfului. Cum zicea cineva pe Reddit, Mihai Ivan este Gica Hagi al nostru, al gamerilor :)

Echipa NAVI - Mihai Ivan (iM) primul din stanga

Echipa NAVI – Mihai Ivan (iM) primul din stanga – sursa poza: hltv.org

A fost o calatorie lunga si plina de provocari. Dar fiecare moment a meritat. Fiecare sacrificiu a fost rasplatit. Pentru ca in spatele fiecarei victorii se afla mult mai mult decat un simplu trofeu. Se afla pasiunea, dedicarea si visul de a face ceva extraordinar. Si un moment bun pentru a demonstra parintilor ca jocurile nu sunt chiar o pierdere vreme ;)

P.S.: Puteti vedea interviul cu Mihai aici: