Cumva in continuarea articolului cu Xiaomi Redmi Note 8T, iata ca am primit la review din partea Xiaomi un telefon si mai ieftin, Redmi 9C NFC. Oare reuseste acesta sa repete figura si sa stabileasca un nou standard intr-un nivel mai scazut de pret? Hmm…  Si cand ma refer la nivel scazut de pret, telefonul acesta (varianta cu 2 GB de RAM si stocare 32 GB) se poate gasi la sub 500 de lei la eMag. Am folosit telefonul aproximativ 3 saptamani si mai jos puteti gasi concluziile la care am ajuns.

Specificatii tehnice

  • Exterior: sticla fata/plastic spate ; 164.9 x 77.1 x 9mm, 196 g;
  • Ecran: 6.53″ IPS LCD, rezolutie 720 x 1600 px (269 ppi);
  • Chipset: MediaTek Helio G35, procesor octa-core  (4 x 2.3 GHz Cortex A53 + 4 x 1.8 GHz Cortex A53), GPU Power VR GE8320;
  • Memorie: 2 GB RAM, 32 Gb, micro SDXC slot;
  • OS/Software: Android 10, MIUI 12;
  • Camere spate: Principala: 13 MP  , 28 mm , f/2.2, PDAF; Depth f/2.4; video 1080P@30fps;
  • Camera fata: 5 MP, f/2.2;
  • Battery: Li-Po 5000 mAh; Charging 10 W;
  • Securitate: Amprenta (pe spate), deblocare faciala;
  • Conectivitate: 4G/3G/GSM; Dual SIM, Wi-Fi b/g/n, GPS, Bluetooth 5.0, NFC, micro USB;

Prezentare produs

Odata cu trecerea anilor, cutiile telefoanelor devin din ce in ce mai „goale”. Redmi 9C NFC nu face exceptie si in cutie gasim doar telefonul si un incarcator de 10W. Asta e tot. Nu avem nici carcasa de protectie, nici casti si nici protectie de ecran in pachet.

Redmi-9C-NFC

De cum il iei in mana se vede ca este un telefon entry-level. Din fata, telefonul are un design obisnuit, cu camera pe mijloc in locasul in forma de lacrima. Marginile laterale nu sunt nici ele cele mai subtiri iar partea de jos este destul de pronuntata. Xiaomi nu pomeneste nimic de tipul de sticla de pe ecran si daca are protectie la zgarieturi. Ecranul dupa cum se vede si din fotografie, nu este foarte luminos.

Redmi-9C-NFC-front

Spatele telefonului, are un design interesant care impreuna cu culoarea gri sobolan (Midnight Grey) va ascunde foarte bine amprentele si murdaria.  Faptul ca este facut din plastic nu il face atat de alunecos ca sticla , aderenta este destul de buna si este usor de manevrat. Chiar daca carcasa de protectie lipseste, nici nu mi se pare neaparat necesara.  Senzorul de amprenta este plasat pe spate intr-o pozitie buna si usor de atins.

Redmi-9C-NFC-back

Modulul de camere este foarte putin iesit in relief comparativ cu restul spatelui si telefonul este destul de stabil cand il pui pe spate.  Nu mi-a placut decizia de design a celor de la Xiaomi cu privire la modulul de camera. L-au refolosit pe cel de la Redmi 9C , care are 3 camere. Doar ca Redmi 9C NFC are doar 2 camere :) Cerculetul de langa flash este doar un cerc cu niste metal la mijloc, nu e camera. OK, inteleg, cost-saving, dar se vede cam dubios.

Redmi-9C-NFC-back- camera

Pe marginea din dreapta avem butonul de power si volum, pe marginea din stanga avem locasul pentru SIM (dual) si card. Partea de jos contine mufa de incarcare (micro USB) si microfonul, iar pe marginea de sus avem mufa de casti.

Telefonul este mai mare decat Redmi Note 8T si nu la fel de aratos. Puse unul langa altul, se vede ca e o diferenta de o clasa intre ele.  Cu toate acestea,  telefonul pare sa fie bine asamblat si inchegat, nu bate, nu troncane.

Redmi