Kerrigan

De-a lungul campaniei, Kerrigan, in afara dulcegariilor pe care le schimba cu Jim,  leveleaza ca un veritabil caracter din WoW. Punctele rezultate in urma levelingului le poti distribui in ce abilitati consideri tu ca ar fi mai distrugatoare.

Vechea noastra cunostinta Zeratul, prietenul de betii al lui Jim Raynor apare si el fugar doar ca sa o trimita pe Kerigan pe Zerus, o planeta de tip jungla foarte frumoasa si primitiva, plina cu dinozauri si… primal zergi! Like!

Primal zergii astia sunt puri si curati, nealterati de Amon. Asta nu inseamna ca sunt baieti de treaba! Fac tot ce stiu ei mai bine, de milenii se macelaresc intre ei si absorb esenta invinsilor (principala caracteristica a rasei zerg). Teoretic zergii (toti), sunt nemuritori daca nu intervine vreun glonte, psionic blade sau vreun ghimpe de hydralisk in calea evolutiei lor.

E mare, stiu... Zerus si primal zergii Kerrigan la control

Uitasem sa zic, Kerrigan scapase de sub influenta lui Amon prin curatarea cu artefactul Xel’Naga si revenirea la forma umana. Bine, nu o sa reziste prea mult in forma umana, spre disperarea lui Jim Raynor care de vreo 2 campanii incoace se chinuie sa o aduca pe zabauca asta pe calea cea buna, si sa faca o pauza de la omorat milioane (ocupatia ei principala de cand devenise „Regina Lamelor”).

Mini-misiunile in care testezi diferitele mutatii ale unitatilor si alegi calea evolutiei sub obladuirea inginerului genetic rezident  Abathur, sunt foarte simpatice si sunt one-choice only – un mic stimulent pentru rejucabilitate.

De-a lungul campaniei strangi o gramada personaje pitoresti in leviatanul tau personal, cu ajutorul caruia te deplasezi in spatiul interstelar. Dupa ce stai de vorba cu fiecare, si in special cu Abathur, se contureaza usor, usor  noua moralitate a lui Kerrigan, libera de influenta lui Dark Voice.

Cu fiecare misiune pe care o termini, reunesti swarmul, il upgradezi si il conduci cu un pumn de fier pentru confruntarea finala din a 2-a parte a trilogiei, lupta cu imparatul cel rau si ticalos pe planeta capitala a terranilor din Koprulu Sector, Korhal.

Mda..

Cu toate cliseele pe care le are trilogia Starcraft 2, trebuie sa recunosc ca single playerul din Heart of the Swarm e destul de bine lucrat, povestea fiind solid centrata in jurului lui Kerrigan. Filmuletele intre misiuni sunt superbe, de zici ca sunt toate CGI.

Per total mi s-a parut mai bun decat Wings of Liberty, un lucru mai rar intalnit, ca un addon sa fie mai bun decat originalul.

Familia mea Cine are sfortza mai mare In leviatan