Eram in cautarea unor casti pe USB, usoare, cu microfon dar care sa nu ma izoleze fonic de mediul inconjurator.

Nu este foarte fun sa intre hotii peste tine in casa si tu sa nu auzi nimic din cauza ca esti ocupat sa plantezi un nydus canal la loc cu umbra si verdeata. Sau sa mai ai un pic si sa intri in monitor din cauza ca il urmaresti pe unul in Dota 2, si sa te bata cineva pe umar din spate. Ultima „situatiune” poate fi dramatica daca ai reflexe neconditionate de a lovi cu cotul in spate…

Pe scurt…

Cu alte cuvinte vreau sa aud ce se mai intampla prin casa!

Probabil te intrebi de ce trebuiau sa fie neparat pe USB. Raspunsul e foarte simplu. Unitatea mea este incastrata in mobila, am deja niste boxe foarte bune (Corsair SP2500 2.1), si ma interesau castile mai mult pentru Skype cand ma joc online. Sa bag castile in spatele unitatii si sa scot boxele era exclus, telecomanda cu fir de la boxe are iesire doar pentru sunet, nu si pentru microfon. Deci cam astea ar fi motivele mele pentru alegerea unor casti pe USB.

Pentru Plantronics 478, nu am gasit niciun review relevant, le-am luat prin prisma pretului, designului si faptul ca sunt pe USB. Au venit ambalate foarte frumos, ba chiar in pachet a fost prezent si un saculet negru cu sigla Plantronics, probabil pentru protejarea lor atunci cand nu le folosesti.

Casti Plantronics 478 Casti Plantronics 478 - pliate Controale pe fir

Sunt pliabile, ocupa foarte putin spatiu cand le transporti, buretele castilor nu iti incalzeste urechile foarte tare iar ca design arata chiar ok. Pe partea argintie scrie cu mandrie ca sunt „desenate si proiectate” in California. „Made in China” nu te deranjeaza foarte tare, deoarece stii foarte bine ca si iPhone 5 a avut aceeasi soarta ;)

Momentul cand le introduci in…USB!

Ce se intampla? Se taie sunetul din boxe si se comuta totul pe casti on the fly. Nu trebuie sa instalezi drivere, nimic. Windows-ul face toate treaba.

Microfonul este de calitate, coechipierii de Starcraft 2, Dota 2 sau mai stiu eu ce, receptioneaza injuraturile, oftarile si tipetele, crystal-clear fara distorsiuni sau alte sunete de prin casa. Sunetul in casti este decent, basul e suficient de profund si daca nu ai pretentii audiofile ai putea zice ca e satisfacator.

Interesant a fost faptul ca poti seta sa se auda, de exemplu, jocul in boxe in continuare, si in casti sa auzi doar conversatia de pe Skype. Plantronics 478 sunt certificate DSP (Digital Signal Processing) si sunt recomandate de Skype. Probabil din cauza asta se si inteleg asa bine.

Pe firul de la casti ai niste butoane foarte interesante, cum ar fi cel de anulare al microfonului, foarte util daca vrei sa te exorcizezi intr-un torent de urlete cand pierzi jocul, dar vrei sa mai pastrezi prietenia cu aliatii care te-au adus la pierzanie.

Plantronics 478 + husa

In momentul cand este apasat butonul respectiv, un mic led il coloreaza in rosu, poate a te atentiona ca e activ. (Miniroboto si-a desfacut castile vechi pentru a le face debugging din cauza ca nu il mai auzea nimeni prin microfon – microfonul fiind de fapt dezactivat – daca avea un buton magic de genul de mai sus, nu mai ajungea sa faca operatie pe cord deschis).

Concluzia

Isi merita banii pentru ceea ce fac, in schimb nu arati foarte cool cu ele pe cap.. sau arati la fel de cool ca un operator de call-center.