Starcraft 2 Inima Roiului! (da, traducerea in RO a jocului sucks). Hell it’s about time? Fraza asta a mers cand a fost anuntat SC2 Wings of Liberty. Acum e cam fumata.

Un moment de nerd rage

Cat timp a trecut de pe 27 iulie 2010 pana pe 12 Martie 2013? Sa bagam un Datediff ca imi e lene sa calculez.. Opaa! Cat ?! 2 ani, 8 luni si 16 zile. O denumire buna pentru un film cu zombi. Cam atat le-a luat sa scoata addon-ul numarul 2 la Starcraft 2.

Daca nu as fi fost in „delta sleep” cu alte distractii, m-as fi dus la Blizzard sa le dezinstalez Dota 2 de pe calculatoare, sa ii arunc pe toti pe geam si sa-i pun pe supravietuitori sa faca rocket jump ca sa intre inapoi in cladire.

Ce avem noi aici in Heart of Swarm?

2 Unitati noi de fiecare rasa in multiplayer! Deci una si inca una. Adica DOUA! Daca mai amanau un pic jocul, sa zicem inca 3 luni si 15 zile, bagau si a 3-a unitate. Probabil un panda. Eu zic ca ar fi meritat asteptarea. (P.S.: toss-ul are 3)

Alo, baiatul din spate care comenteaza! Afara!!! Ce zici? Ca si la Broodwar au adaugat tot 2 unitati? Da, dar Starcraft Vanilla iesit by default cu toate rasele la cutie. Si intre Starcraft si Broodwar a trecut 1 an si un pic parca… nu mai stau sa verific.

Gata, mi-am luat medicatia..

Jocul nu merge fara SC2 Wings of Liberty, e addon nu joc standalone. Blizzard are nevoie de bani ca sa mai finanteze cate un joc de carti free2play din cand in cand. Daca vrei sa detii „Heart of Swarm” si nu „Inima roiului” poti sa cumperi Collector’s Edition, care a scapat de oribila traducere in romana.

Jucatorul solitar sau single playerul

Kerrigan da bacul inca o data Starcraft 2 - Heart of Swarm - zerglings Starcraft 2 - Heart of Swarm - nucleara

Prima misiune, al carei rol este sa te invete „basics”, in caz ca esti total n00b si nu ai mai avut contact cu jocul, este foarte misto integrata in poveste. Kerrigan care doar ce suferise un ADN cleanup, si redevenise iar o gagica apetisanta, e supusa unor „mici” teste. Adica, chipurile, intr-o cladire super securizata, fiul lui Mengsk, Valerian, ii incredinteaza controlul unui cuibar .. errr.. hatchery. Fa o drona, fa doua, baga si spawningul pool, hai cu overlordul. Pana cand fata noastra decide ca-i lipseste ursuletul de acasa, si coace si cativa „pet zerglingi” care nu erau pe lista de cerinte a lui Valerian. Nu trebuia sa fii asistentul lui Sherlock Holmes ca sa-ti dai seama ca totul o sa se termine prost (pentru oameni), inca de la inceputul testului.

Bineinteles ca domnisoara scapa din incinta si asa incepe povestea din Heart of the Swarm. Main plotul este razbunarea ei impotriva lui Arcturus Mengsk, un scop un pic cam trivial in opinia mea, pentru fosta Queen of Blades, tinand cont ca Amon planuieste sa distruga toata viata in galaxie. Dar nu te pui cu piticii fetei!

Amon

Amon

Pentru cei care nu stiu, Amon cunoscut si sub numele de „Fallen One” sau „Dark voice”, este probabil un Xel’Naga care nu a reusit sa „asceanda” cu gasca lui de extraterestri dubiosi, in alte planuri mai elevate ale existentei. El este cel care i-a corupt pe zergi si l-a influentat pe Overmind pentru exterminarea protossilor. Probabil gagiul asta o sa fie epicentrul din ultima campanie cu protosii, pe care sper sa o apuc in timpul acestei vieti.