Demult, tare demult am facut review la Motorola RAZR XT910. Asta pe vremea cand cei de la Motorola incercau sa renasca modelul Razer, in varianta Android. Multe lucruri s-au schimbat de atunci,  Motorola ajungand in curtea celor de la Lenovo si devenind un producator cunoscut in principal prin produsele sale mid-range (Motorola G).  Practic, modele de top nu prea a mai scos de mult timp.  Desi nici modelul de fata nu este un model de top (daca il comparam cu flagship-urile Samsung, Xiaomi sau One Plus) Edge 20 Pro se doreste o alternativa mai convenabila la acestea. Asa ca Motorola incearca sa nu faca prea multe compromisuri si sa ne ofere un pachet aproape complet, la un pret convenabil (oarecum). Astfel, Motorola Edge 20 PRO se gaseste la eMag la un pret de 3299 lei, la momentul scrierii articolului. Daca reuseste sa isi indeplineasca obiectivele, vom deslusi mai jos.

Edge_20_Pro_hand

Specificatii tehnice

  • Exterior: Fata Corning Gorilla Glass 5,  Spate Sticla, rama plastic; 165.5 x 76.7 x 8.8mm, 209 g;
  • Ecran: 6.7 ” OLED, 1B culori, refresh 144 Hz, HDR 10+, rezolutie 1080 x 2400 px  (385 ppi).
  • Chipset: Snapdragon 870 5G, procesor octa-core  (1 x 3.2 GHz Kryo 585,  3 x 2.42 GHz Kryo 585,  4 x 1.8 GHz Kryo 585); GPU Adreno 650.
  • Memorie: 12 GB RAM, 256 Gb.
  • OS/Software: Android 11.
  • Camere spate: Principala: 108 MP, senzor 1/1.52″, pixeli 0.7 µm,  26 mm, f/1.9, PDAF; Periscope telephoto 8 MP, pixeli 1.00 µm, 126 mm, f/3.4, zoom optic 5x, PDAF, OIS Ultra wide: 16 MP, pixeli 1.00µm, 13 mm, f/2.2;  video 8K@24fps; slow motion 1080p@960fps
  • Camera fata: 32 MP, pixeli 0.7 µm, f/2.3;  video: 1080P@30fps
  • Baterie: Li-Po 4500 mAh; Fast Charging 30 W;
  • Securitate: Amprenta laterala;
  • Conectivitate: 5G; Dual SIM, Wi-Fi a/b/g/n/ac/6, GPS, Bluetooth 5.1, NFC, USB Type-C;

Prezentare produs

Motorola a avut grija ca pachetul sa fie complet.  Singurul lucru care lipseste din cutie sunt castile, dar nimeni nu mai pune casti cu telefoanele lor.  Oricum, intr-o epoca a minimalismului, in care toata lumea se intrece in cutii care mai de care mai mici, Motorola face aroganta sa puna Razer 20 Edge Pro in ditamai caramida. In cutia mare aproape cat o cutie de servetele de la Lidl (din aia mare de 200 servetele) o sa gasim inca 2 cutii, ca intr-o veritabila papusa Matrioshka. Intr-una gasim telefonul, incarcatorul si o carcasa de silicon iar in cea de-a doua gasim un cablu USB-C to HDMI, pentru conectarea telefonului la un display. Cea de-a doua cutie insa mi se pare ca este cam degeaba, deoarece cu un pic de gandire ergonomica ar fi incaput tot in cutia telefonului. Ma rog, banuiesc ca au vrut un pic sa epateze, cu ocazia relansarii.

Din fata, telefonul este perfect similar cu o multime de telefoane lansate in ultimul timp , un paraleliped cu o camera frontala intr-un locas central.

Edge_20_Pro_Front

Marginea ecranului ma asteptam sa fie mai subtire dar apreciez faptul ca este simetrica pe toate cele 4 laturi. Camera de selfie are un locas central cu o margine cam maricica, as zice.  Ecranul este protejat de Gorilla Glass 5.

Spatele telefonului este din sticla, desi eu la prima vedere am crezut ca este din plastic. Cred ca si textura de pe spate da impresia asta, deoarece sticla nu este foarte reflectiva, fiind destul de mata. Nu stim tipul sticlei, deoarece nu este mentionat. Sticla fiind mata, telefonul nu are aspectul ala de „bibelou” pe care il au in general telefoanele cu spate de sticla si te-ar putea face sa crezi ca e mai solid decat e in realitate. Husa este sfanta!

Edge_20_Pro_Back

Marginile telefonului sunt din plastic, desi m-as fi asteptat ca in acesti bani sa fie din metal. Nu e un capat de tara, deoarece oricum majoritatea utilizatorilor vor tine telefonul intr-o husa oricum.  Pe partea stanga gasim butoanele obisnuite de volum precum si cel de power, care are integrat si senzorul de amprenta.  Amprenta functioneaza rapid dar eu unul nu sunt foarte impacat cu pozitionarea butonului, nu este tot timpul cel mai comod sa o apas.  Amprenta pe ecran este de preferat in opinia mea, chiar daca nu este la fel de rapida, in special pentru telefoanele care se doresc a fi „premium”. Pe partea dreapta gasim un buton singuratic, pentru asistentul Google. Oare sunt persoane care folosesc butonul dedicat?