TEMPERATURI

Am remarcat de la inceput, marimea sistemului de racire, care isi face treaba „super” (see what i did here?). Astfel, in sarcina, temperatura nu depaseste 66 de grade, ceea ce mi se pare foarte bine, intr-un sistem inchis. Ventilatoarele isi fac treaba cu usurinta, fiind foarte silentioase in load.

RTX 2060 Super

Pentru masurarea temperaturii am folosit aplicatie proprie KFA2, Xtreme Tuner cu ajutorul careia putem activa si functia 1-Click OC precum si sa umblam la iluminarea LED RGB a placii – avem tot felul de efecte de lumina si culori la dispozitie, pentru toate gusturile, ce sa mai.

CONCLUZIE

RTX 2060 SUPER nu ar fi fost lansata daca AMD nu ar fi lansat RX 5700 si RX 5700XT. Deci multumim AMD in primul rand si de abia apoi Nvidia.

Din punct de vedere constructiv si estetic, nu prea am ce sa ii reprosez. Arata bine, pare solid construita si protejata corespunzator. Este silentioasa in timpul functionarii, temperaturile sunt foarte rezonabile, in max load nedepasind 66 de grade Celsius – asta inseamna ca la un nivel de incarcare normal, temperatura va fi mai scazuta. De asemenea, functia silent fan isi face treaba cu brio – cand placa e in idle, ventilatoarele nu functioneaza daca temperatura nu creste prea mult.

KFA2 RTX 2060 SUPER EX este o placa care ofera la fel de multa performanta ca RTX 2070  la un pret mai mic.

Comparativ cu vechea RTX 2060 avem inca 2 GB de RAM, pentru un total de 8 ceea ce nu poate fi decat „super”! Plus, mai multe tensor cores si RT cores care se traduc evident intr-o performanta marita . Plus de asta, GPU-ul beneficiaza de un usor OC.

Multumita cresterii pe toate planurile, putem sa activam chiar si ray tracing-ul. Daca vechea generatie avea ray tracing mai mult cu numele, de aceasta data avem optiunea sa vedem ce poate face noua tehnologie in conditii destul de bune.  In Full HD fara probleme, in 2K conditionat de jocurile in care il activam.

Per total, sunt foarte putine lucruri de care ma pot plange si foarte multe lucruri pe care aceasta placa le face bine. Ah, si am uitat sa zic, ca pretul pe care cei de la KFA2 il cer pentru ea este mai mult decat rezonabil, avand in vedere ce ofera. Este un model demn de luat in calcul daca intentionati sa achizitionati o placa noua, capabila de ray tracing.

[+] Plusuri [-] Minusuri
performanta foarte buna in 2K si Full HD  pentru 4K ne trebuie ceva mai puternic
constructie solida partea de conectori este cam saraca
sistem de racire competent si silentios
ray tracing capable