Daca nu ai chef sa-ti bati capul sa programezi un script care sa citeasca regulat XML-ul ce contine cursul de la BNR, sa il stochezi in baza de date, sa-l afisezi, si sa mai faci si un convertor, sunt site-uri care iti ofera direct acest lucru prin intermediul unui widget customizabil care poate fi inclus in site-ul tau .

Important este ca acest script sa fie furnizat de un site puternic, care poate sa faca fata traficului unui site foarte accesat. Daca furnizorul scriptului are un hosting shared, puturos, iti va incetini toate paginile in care este inclus javascriptul care contine cursul.

Un alt element important, este ca widgetul sa fie extrem de customizabil astfel incat sa se integreze perfect cu designul site-ului tau.

Marime font, culori, convertor, fundal, dimensiune caseta, etc, toate trebuiesc sa fie parametrizate astfel incat sa poata poata fi modificate usor si eventual anumite elemente dezactivate, cum ar fi convertorul dezactivat, daca nu il doresti afisat. De asemenenea, sa-ti ofere posibilitatea sa alegi ce monede doresti sa apara in caseta de afisare (euro, dolar, aur,  lira sterlina, etc).

Preluare curs valutar de unde?

Pe curs-valutar-bnr.ro gasiti un astfel de widget, de preluare curs valutar, care pe langa faptul ca indeplineste criteriile de mai sus, beneficiaza si de un server rapid care sa nu-ti incetineasca paginile in care va fi inclus javascriptul.

In plus, e facut de mine, asa ca imi fac reclama singur :)

Succes la integrare!