Daca deschizi un CSV (nu XLS) in Excel si toate coloanele apar grupate intr-una, in loc sa fie fiecare coloana, separata, la locul ei, atunci ai o mica problema.

Dar nu dispera, se poate rezolva foarte usor, cu una din cele 2 metode care vor fi prezentate mai jos. Problema apare, pentru ca mizeria de Excel, nu foloseste un separator arbitrar definit pentru fisierele csv.

In functie de setarile din Regional/Language, separatorul de coloane poate fi diferit. Din acest motiv, un CSV generat pe un calculator, se vede ok, iar pe altul aiurea, in momentul cand este deschis in Excel.

Solutia 1: Deschizi fisierul cu notepad sau wordpad si dai search and replace la „,” cu „;” sau invers, in functie de ce separator gasesti in documentul CSV. (fara ghilimele).

Solutia 2: Te duci in Settings -> Control Panel -> Region. Aici in tabul cu Format ai „Additional Settings”. Click pe „Additional Settings”, in tabul cu „Numbers” ai campul: „List seperator”. La fel, in acest camp, daca gasesti „,” pune „;” si invers.

Separator liste Windows 8

Acum deschide fisierul CSV  si ar trebui ca fiecare coloana sa fie la locul ei.