Multa vreme, dispozitivelor Android li s-a facut reclama ca sunt capabile sa ruleze flash, spre deosebire de iOS care se incapatana sa nu permita accesul celebrului plugin de la Adobe pe platforma lor inchisa si neprihanita, sub pretextul ca ar constitui o gaura de securitate si ar incetini sistemul.

Dar se pare ca Adobe a renuntat din propie initiativa sa mai dezvolte Flash Player pentru Android, ba chiar l-a scos complet din „Google Play”. Ce te faci daca ai niste site-uri cu continut flash si tii mortis sa le vezi?

Nimic mai simplu:

1. Downloadezi apk-ul cu flash 11.

2. Te duci in „Settings” -> „Security” -> „Unknown sources”. Bifezi „Unknown sources” ca sa poti instala apk-ul. (aceasta locatie este pentru telefoane/tablete cu Android > 4.0)

3. In folderul „/downloads” din telefonul tau gasesti apk-ul descarcat la punctul 1. „Tap” pe el pentru a porni instalarea.

4. Deschide browserul default si acum ar trebui sa mearga site-urile ce contin flash. Atentie pe Chrome nu functioneaza flash-ul!

Succes!

P.S.: Aici gasesti o lista cu dispozitivele Android certificate sa ruleze flash si versiunea de flash player necesara pentru acestea.