Minunea s-a intamplat, chinul s-a sfarsit. Google a pus osul la treaba si a lansat in app store Google Maps pentru iOS.

Nu stiam de ce ieri nu puteam sa mai fac update la nici o aplicatie. Acum am aflat. Probabil toata lumea a dat rush-ul ca sa descarce google maps si a supraincarcat app store-ul.

Hartile din noul Google Maps sunt vectoriale la fel ca cele din Apple Maps, iar asta se traduce printr-o viteza foarte buna de incarcare si fluiditate a aplicatiei.

Tot raul e spre bine. La fel cum s-a intamplat si cu aplicatia nativa de youtube (eliminata de Apple), asa a patit si cea de maps. A devenit mult mai buna decat a fost vreodata sub obladuirea parintilor biologici. Interfata e mai curata decat versiunea ei pe Android si arata mult mai bine.

Avem aproape toate caracteristicile principale din versiunea de pe Android: informatii despre trafic, turn-by-turn navigation, walking directions, satellite view, street view, indoor photos.

Bineinteles ca nu avem cea mai importanta functie prezenta la concurenta, si anume descarcarea offline a hartii pe o raza de 10 kilometri, lucru foarte util de exemplu,  cand esti intr-un oras mare si ai obiective de vazut, iar tariful la traficul de date prin roaming te poate aduce la sapa de lemn.

Asa ca Apple Maps raman doar pentru impresionat prietenii cu flyover si 3D maps, iar iGo strict pentru condus. Pentru restul, Google Maps ftw! :)