Personajele mondene

Eroii, sa vorbim putin si despre ei, fiecare au cate o abilitate specifica, ce costa 2 mana, si in functie de tipul eroului, este fie ofensiva (Mage-ul arunca cu o bilutza de foc in cine vrea muschiul lui, Hunter-ul arunca o sageata doar in eroul advers), defensiva (Priest-ul sau popa cum imi place mie sa il alint,  heal-uieste  – adica face bine, sa nu fie rau –  pe oricine pentru 2 puncte de viata) sau suport (Paladin-ul summoneaza un recrut 1/1) . Deocamdata avem de ales intre 9 eroi dar ne sunt promisi mai multi in viitorul nespecificat. Fiecare erou beneficiaza de un set de carti, care merg pe specificul eroului, inspirate din World of Warcraft.  Astfel, maga are multe carti cu vraji cu damage direct si/sau care ingheata (motiv pentru care Blizzard s-a si grabit sa scoata un patch, perma-freezul + giant play pe care unii magi il rulau fiind considerat OP). Paladinul se bazeaza in schimb pe vraji de protectie sau buff atribute, ceva heal si mai putin damage direct. Popicul se bazeaza pe multe „tratamente de viata” si buffu-ri bazate pe viata. Si tot asa si cu restul sleahtei de eroi.

Ze heroes!

Ca si tipuri de joc momentan exista 3, ranked, casual si arena. In modul ranked, joci cu jucatori apropiati ca valoare cu scopul de a avansa in nivel.  Casual este modul unranked, evident. Modul ranked este cam mancator de ficati, daca ai lipsuri in carti.  Eu, ca un adevarat jucator free2play, am destule lipsuri!  Dar improvizatia este mama inovatie, asa ca ma chinui cu ce am. Deocamdata sunt rank 14, am fost si 13 dar am decazut, ce sa zic. Incerc sa ma concentrez pe Arena care este mult mai distractiva!

Arena, hop si asa

Arena este cel mai interesant mod de joc. Pentru a-l juca va trebui sa platesti fie bani adevarati (1.79 EUR) fie 150 de aur, moneda jocului. Dupa ce ai efectuat plata, poti alege un erou din 3 disponibili si apoi trebuie sa iti faci un deck alegand cate o carte din 3 puse la dispozitie, si tot asa pana faci 30 de carti. Alesul cartilor este de altfel si partea cea mai importanta a arenei, deoarece aici nu mai ai limitarea de 2 carti, putand sa ai un deck super strong (3 pyroblasts anyone?). Arena se termina fie in momentul in care ai facut 12 victorii (eu inca nu am reusit…) fie cand ai luat bataie de 3 ori (eu, eu !). In functie de cate victorii ai obtinut, vei obtine o recompensa, care va fi minim un pachet de carti si o suma de bani sau niste arcane dust.  Avand in vedere ca de la shop poti sa cumperi un pachet de carti cu 100 de gold si intrarea in arena este 150 de gold, este evident mult mai profitabil sa joci o arena, deoarece iesi aproape even si cu o singura victorie, primind vreo 30-40 de galbeni sau o cantitate echivalenta de dust si un pachet de carti care contine garantat o carte rara.

Arena in lucru

Am urmarit si ceva streamuri cu Arena, cum sa alegi cartile, ce carti sunt bune pentru arena si am citit si pe net cate si mai cate. Dar diavolul este in detalii!  Am invatat sa aleg cartile, sa am o curba de mana (mana curve suna cumva… ) rezonabila si sa fac cele mai bune combinatii cu ce imi pica. Si cu toate astea,  „succesurile” mele in lumea arenei au fost limitate pana acum, cel mai mult ajungand pe la 6 victorii. Diferenta sta in micile detalii, cand si cum se joaca o carte, cand trebuie sa ataci un minion advers, cum sa faci trade favorabil etc. Am inceput sa urmaresc streamuri cu bazatii Hearthstone,  Trump (ze Value Boss) si Ek0p care par sa nu aiba dificultati in a obtine un numar ridicat de victorii chiar si cu deck-uri dintre cele mai batute de soarta.

Evident, cu cat joci mai mult cu atat vei acumula experienta si incet incet vei avansa. Momentan insa, Arena si ranked play sunt destul de nemiloase, nivelul fiind relativ ridicat si e destul de trist sa inveti numai din infrangeri! Cred ca nivelul va mai scadea  in momentul in care jocul va intra in open beta si mai multa lume va avea acces la joc.