Grafica si sonoritati

Vizual, jocul arata foarte bine. Grafica draguta, usor de desene animate, cu atentia la detaliu legendara a celor de la Blizzard, acest Apple al jocurilor video! :) Mesele pe care se desfasoara jocurile sunt diferite ca decor, de la joc la joc, si au si niste secrete ascunse prin peisaj care asteapta sa fie descoperite de clickaitorul atent! Cartile, la fel, desenate la mare arta si cand dai click pe ele au un text amuzant si iti arata si cine le-a „proiectat”, la fel ca la Ikea!

Singur pe lume Un gigant

Muzica se potriveste ca o carcasa din aia ciumeca pentru Iphone, cum are Butcher! Devine repetitiva la un moment dat, vorba ceea – si de cea mai buna femeie se plictiseste un barbat odata! Sunetele pe care le scot eroii si cartile cand le joci sunt excelente, multe din ele avand potentialul de a deveni adevarate meme-uri . „Well met”, salutul paladinului, de exemplu,  este supra utilizat pe chat-ul streamerilor, fiind chiar si banat pentru ca era de ajuns ca un pacalici sa arunce  un „well met” pe chat, ca se apuca inca cateva sute sa ii raspunda cu acelasi salut. Rezultat, chat overloaded -> slow mode! Si mai sunt cateva… gen, U NOOO TAKE CANDLE! si alte si altele!

Concluzie

As caracteriza relatia mea cu Hearthstone ca una love-hate. Asemeni unei amante desavarsite, te face uneori sa te simti ca esti cel mai bun, cel mai tare, cel mai cel. Pentru ca imediat dupa, asemeni unei „neveste disperate” sa te aduca cu picioarele pe pamant si sa iti arate unde iti e locul. La coada turmei, esti un nimic, Gigele!

La momentul cand au lansat jocul, nu am dat 2 bani pe el. Ma gandeam ca Blizzard-ul s-a dus rau de tot pe binga de scot astfel de jocuri. Trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca m-am inselat amarnic si drept urmare o sa merg sa stau la colt pe coji de nuca cateva zile. Jocul este cu mult mai bun decat ma asteptam! Nu este fara hibe dar este captivant peste masura si deja a adunat o comunitate foarte mare, se organizeaza turnee si  avem streameri profi cu mii de spectatori deja! Este un succes in devenire, garantat Miniroboto!

Fiind un joc de carti, RNG-ul isi face uneori de cap (mana de start +4 mana toate cartile!) dar tot nu este un joc de noroc. Asa cum nici poker-ul nu este un joc de noroc, Hearthstone-ul implica multa strategie, capacitate de analiza si predictie. Cand adversarii dispun de toate acestea in capacitati egale, este posibil ca norocul sa decida in favoarea unuia sau altuia! De multe ori am dat si eu vina pe ghinion/norocul adversarului pentru infrangerile suferite, deoarece nu aveam la dispozitie cele mai bune carti din deck, dar asta este de asteptat si poate fi atenuat cu alesul atent al deck-ului. Sunt foarte multe de discutat cu privire la aspectul noroc/strategie legat de Hearthstone dar eu inclin sa cred ca strategia este mult mai importanta si norocul are un rol limitat.

Jocul va avea succes cu siguranta, nu stiu daca la nivelul mai vechilor Starcraft si Diablo 2 dar va fi un hit! Fiind F2P va fi cu siguranta cel putin incercat de foarte multa lume. Partea financiara pare bine acoperita momentan (shopul si arena) si ar putea fi extinsa in continuare prin introducerea unui market, gen Diablo 3. Fata de Diablo 3 insa, unde market-ul a fost o catastrofa nucleara  si va fi indepartat in perioada imediat urmatoare, la Hearthstone ar putea fi o chestie interesanta, deoarece trade-ul este o o componenta majora pentru un joc CCG. Sa vedem ce va fi, deocamdata suntem de abia in stadiul de closed beta, open beta fiind anuntat ca „soonish”!

May the odds be forever in your favour!