Paladinul zise „Well met!” iar Warrior-ul raspunse „Huh, Greetings!” Cam asa incepe un joc de Hearthstone! 6 ture mai tarziu… Warrior-ul incearca sa supravietuiasca, cu ambii ochi invinetiti, un picior rupt si 2 puncte de viata, in timp ce Guardian of Kings se pregateste pentru lovitura fatala. Si cam asa ar arata un joc de Heartstone, daca ar fi un film artistic, de o categorie dubioasa!

Ce sa zic, ma numar printre favoritii soartei care au pus pus mana pe joculetul asta. Totul, prin bunavointa bunului meu prieten, Butcher, care a primit o cheie si s-a gandit sa mi-o doneze mie, eu avand o afinitate mai mare pentru jocurile de acest tip :). Sa trecem la treaba, zic!

Niscai definitii

Blizzard, acest Apple al jocurilor pe PC, incearca marea cu sarea cu joculetul asta. Este un CCG F2P. Errr, what? Adicatelea este un Collectible Card Game Free to Play.

CCG, pe scurt, e un joc de carti in care folosesti seturi speciale de carti, diferite de cele obisnuite cu care se joaca poker, septica, trombon etc. Un CCG are reguli special definite, cartile au fiecare rolul lor si pot fi jucate cand sunt indeplinite anumite conditii si cu cat sunt mai puternice cartile cu atat sunt mai rare si mai greu de obtinut. Cartile se pot obtine fie prin achizitionarea unor booster pack-uri (fara a sti cu precizie ce contine acest pack) fie prin schimbul cu alti jucatori. In Hearthstone nu poti face schimburi (deocamdata) cu alti jucatori dar ai parte de noi metode de obtinere a cartilor (crafting si arena).

Ce caut aici singur? Nuu, vreau acasa! Hmm, tot timpul cat cu worthy opponent... Popane, iti pun cruce!

Cel mai celebru joc de acest fel,  este Magic the Gathering, incidental si cel mai vechi. Pe la noi prin Romanica nu pot sa spun ca am auzit de o comunitate foarte dezvoltata pentru astftel de jocuri… Imi recunosc totala ignoranta asupra acestui aspect! Jocurile de acest tip, impreuna cu board games celebre (gen Catan), au inceput incet incet sa isi faca aparitia si pe la noi.

Blizzard contra-ataca

Ok si aici intervine Blizzard, care incearca sa intre pe piata jocurilor CCG cu Hearthstone. Si au mers the Apple way, ca sa zic asa. Adica au luat un produs lansat deja de altcineva dar complicat si greu de folosit si l-au impachetat intr-un ambalaj simplu si lucios. Voila, Hearstone! Diferenta majora este ca totul se petrece virtual, jocul nu are nici o componenta fizica!  Blizzard-ul nu sunt niste deschizatori de drumuri, deoarece deja exista jocuri CCG electronice, Magic the Gathering fiind, din nou, cel mai celebru.

Hearthstone insa a adoptat calea accesibilitatii, incercand sa faca jocul cat mai simplu si abordabil pentru o mare categorie de oameni. Asta si faptul ca e free to play, o premiera pentru Blizzard! Jocul este bine structurat si te introduce incet incet in atmosfera, initiindu-te in notiunile de baza. Jocul inca nu s-a lansat oficial, momentan este in stadiul de closed beta dar este in mare parte finisat!