Cu ce se mananca?

Pentru a porni in joc va trebui mai intai sa iti fauresti un deck de 30 de carti, pe care trebuie sa le alegi din cartile specifice eroului tau si un set de carti comune pentru toata lumea. Nu vei avea acces la toate cartile de la inceput, va trebui sa joci sa le deblochezi.  Acestea au raritati diferite (comune, rare, epice, legendare) si vor putea fi obtinute fie prin cumpararea de pack-uri din store-ul Blizzard (fiecare pack contine cel putin o carte „rare” garantat) fie ca recompensa dupa ce ai finalizat o arena. De asemenea, mai poti crafta carti cu ajutorul arcane dust, obtinut tot ca recompensa din arena fie prin distrugerea cartilor de care nu ai nevoie. Pare putin imbarligat dar realitatea este ceva mai simpla! Cu cat raritatea este mai „rara” cu atat sunt mai greu cartile de obtinut si mai scumpe de craftat. Astfel, daca pentru o carte comuna ai nevoie de 40 dust, pentru o carte legendara costul este de 1600! Scump dom’le scump!

Warlock deck Sa purcedem la lupta, gen Oare ce va face maga?

Ok, sa revenim la jocul in sine. Poti sa joci impotriva AI sau impotriva unui oponent uman. AI este doar de introducere, neexistand mare competitie, drept urmare nu voi insista asupra acestui aspect. Deloc!  Cand se porneste jocul, se va decide aleator care din jucatori va fi primul. Sa fii primul este considerat a fi destul de important, deoarece ai initiativa si ai sansa sa joci cartile mari primul.  Pentru a atenua din acest avantaj,  cel de-al doilea jucator, primeste o carte in plus si o carte speciala, care iti da un punct de mana suplimentar, pentru o tura, in momentul in care o joci.  Jocul incepe de la 1 punct de mana pentru fiecare jucator si la fiecare tura inceputa se mai adauga cate un punct pana la maxim 10 mana. Jucatorii pot pune carti pe masa care trebuie sa se incadreze in cantitatea de mana disponibila in acea tura. De exemplu, in tura 3, ai disponibile 3 puncte de mana si in mana ai 3 carti,  1 de 1 mana, 1 de 2 mana si 1 de 4 mana. Vei putea juca cartile de 1 si 2 mana dar cea de 4 mana, evident nu se incadreaza si va trebui sa astepti tura urmatoare pentru ea.

Cartile sunt si ele de mai multe tipuri:

– creaturi – cu valori de damage si viata, care de obicei nu pot actiona decat in turul imediat urmator celui in care au fost jucate. Sunt si creaturi care pot actiona imediat, cele cu charge.  Unele creaturi au si niste abilitati specifice, care le mai permit sa faca si alte chestii pe langa atacul de rigoare. Cifra din stanga sus este valoarea in mana, cifra din stanga jos este damage-ul pe care il face minionul si cifra din dreapta jos este viata de care dispune.

Buna ziua, sunt eu domnul Yeti!  U noo take candle!

– vraji – acestea pot fi damage direct, heal, utilitare, etc

Iata bomba! Multa sanatate! Eu sunt Oaki, broscuta Oaki!

– arme – cativa eroi au posibilitatea sa dobandeasca arme, prin intermediul cartilor, care pot fi apoi folosite fie impotriva eroului inamic fie impotriva creaturilor de pe tabla.

Toporas de la oras Sabia justitiei, gen

– secrete – sunt carti cu niste actiuni specifice, care se declanseaza in momentul in care se indeplineste o conditie (de ex, maga are un secret care distruge pe loc o creatura inamica care o ataca)

Ice is nice and will suffice!

Scopul principal al jocului este sa aduci HP eroului inamic la ZERO, pornind de la 30, inainte sa pateasca eroul tau acelasi lucru. Ca sa faci asta trebuie sa iti faci un deck echilibrat, in functie de ce vrei sa joci (aggro sau control, ma rog asta deja sunt chestii advanced), cu care sa acoperi toate etapele jocului (de inceput, mijloc, final), pentru ca , e la mintea cocosului, ca nu poti sa pui numai carti  de 6+ mana in deck … vei fi mort si ingropat pana ai pus prima carte pe masa. In deck poti sa selectezi maxim 2 carti de acelasi tip iar daca cartea este legendara, maxim 1.