TEMPERATURI

KFA2 RTX2070 White Mini ajunge in load cam la 75-76 de grade Celsius in conditii de solicitare intensa si intr-o carcasa inchisa. Rezultatul era de asteptat, avand in vedere ca avem doar 2 ventilatoare de 80 mm responsabile cu racirea. Si bineinteles, avem parte si de zgomot, cele 2 ventilatoare trebuind sa lucreze la turatie maxima pentru a tine temperatura sub control. Este un compromis, pana la urma. Vrei sistem mititel, cu performanta mare, something’s got to give! In cazul asta, linistea. Avand in vedere insa ca temperatura este in parametrii,  nu ma plang prea mult.

Temp

Am testat din nou functia 1-Click OC, cu ajutorul caruia placa isi va creste frecventele automat, fara setari suplimentare din partea utilizatorului. Diferenta este si de aceasta data minima, 45 de Hz, in practica nici nu se simte.

GPUZ

 

CONCLUZIE

KFA2 RTX 2070 White Mini este o placa  suficient de buna sa rulezi jocurile in conditii excelente dar care nu te va lasa foarte  falit, dupa ce ai platit-o. Bine, falit, aici este un termen relativ avand in vedere sumele ametitoare cerute pentru noua generatie de catre Nvidia.  Mai puternica decat RTX 2060, mai puternica decat GTX 1080 si mai ieftina decat RTX 2080 si in plus de asta cu resurse suficiente pentru ray tracing.

Desi si RTX 2060 este un model capabil, RTX 2070 ne va permite sa stam mai linistiti si sa ridicam nivelul detaliilor mult mai relaxati. In plus de asta, avem si 2 GB de memorie in plus si se descurca mai bine pe partea de ray tracing.

Ca si nivel de pret, se gaseste cam la aceiasi bani la care puteai gasi cu ceva luni in urma un GTX 1080. Avand in vedere insa ca la nivel de performanta, RTX 2070 domina, as spune ca este o optiune mai buna pentru cei care dispun de bani necesari.

Unde straluceste insa RTX 2070 WHITE Mini (pe langa culoare :) ) , este la raportul performanta oferita /dimeniuni. Practic, pe formatul ITX este cea mai puternica placa disponibila, avand in vedere ca RTX 2080 nu este disponibila intr-un format atat de mic.  Drept urmare, cei care isi doresc un sistem compact si o placa video puternica, pot sa mearga cu incredere pe mana RTX 2070 WHITE Mini si vor fi siguri ca au cel mai puternic chipset video la dispozitie.

[+] Plusuri [-] Minusuri
performanta foarte buna in 2K si Full HD  gafaie putin in 4K la detalii maxime
constructie solida, compacta partea de conectori este cam saraca
cea mai performanta optiune pentru sisteme ITX/compacte zgomotoasa cand este solicitata intens
suficient de puternica pentru ray tracing