TEMPERATURI

KFA2 RTX2060 EX ajunge in load cam la 72-73 de grade Celsius in conditii de solicitare intensa si intr-o carcasa inchisa. Avand in vedere ca temperatura maxima admisa este de 88 de grade Celsius,  apreciez ca racirea este satisfacatoare. Zgomotul venitilatoarelor a fost redus. Putem obtine rezultate mai bune la racire dar sacrificand linistea  prin marirea turatiei la ventilatoare.

UTILITARUL EXTREME TUNER PLUS

Cu ocazia testului, am aruncat din nou o privire si la utilitarul propriu al celor de la KFA2, Extreme Tuner.

Extreme Tuner

 

Am avut ocazia sa testez din nou functia 1-Click OC, cu ajutorul caruia placa isi va creste frecventele automat, fara setari suplimentare din partea utilizatorului. Am testat-o si rezultatele se pot vedea mai jos. In stanga este fara OC, in drepta placa cu OC.

Diferenta este de 15 Mhz (sub 1%), nu imi dau seama la ce s-au gandit… Adica 1% este in marja de eroare, efectul este practic zero.

Din fericire, utilitarul ne permite sa modificam frecventele si manual, daca asa ceva va pasioneaza si drept urmare le putem ridica mai mult decat ne propune functia respectiva. Bineinteles, putem sa ajustam si efectele luminoasa din acelasi utilitar precum si rotatiile ventilatoarelor.

Daca doriti sa il incercati, il puteti downloada de aici, putand fi folosit pe orice placa cu chipset NVIDIA – cu mentiunea ca nu vor fi disponibile toate setarile (cele pentru RGB, de exemplu).

CONCLUZIE

KFA2 RTX 2060 EX  este o placa mid-range reusita . In Full HD si 2K, rezultatele sunt foarte bune, rezultatele fiind constant peste 60 FPS. Pentru 4K m-as uita la ceva mai puternic insa, chipsetul nu este suficient de puternic pentru a rula 4k cu detalii maxime.

Facand o comparatie cu generatia anterioara, RTX 2060 performeaza cam la acelasi nivel cu GTX 1070 Ti Preturile celor 2 modele sunt apropiate si daca as fi pus in situatia sa aleg, as merge pe generatia mai noua, chiar daca GTX 1070 Ti are 2 GB de memorie in plus. Fata de GTX 1070 Ti, RTX 2060 stie si Ray Tracing si DLSS.  Dar faptul ca stie Ray Tracing este cu dus-intors. Implementarea ray tracing inca este minima (Metro Exodus si Battlefield V, la momentul scrierii articolului), suportul din partea producatorilor de jocuri lasandu-se asteptat.

Pe langa asta, performanta cu ray tracing activat scade destul de mult, partea hardware care se ocupa de ray tracing fiind mult mai limitata la RTX 2060 decat la fratii mai mari. Daca va trece prin cap sa o cumparati  in special pentru Ray Tracing as zice sa va mai ganditi putin. Partea hardware dedicata exista dar nu este capabila sa ruleze cu Ray Tracing activat fara o penalizare destul de mare de performanta.

Din fericire insa, RTX 2060 calca pe urmele GTX 1060, oferind practic acelasi  salt de performanta  fata de generatia precedenta si la un pret convenabil.

Pentru gamerii cu un buget mai limitat, KFA2 RTX 2060 EX se poate dovedi o alegere foarte buna. Constructia solida, prezenta back-plate-ului si pretul bun o recomanda in acest sens.

[+] Plusuri [-] Minusuri
performanta excelenta in 2K si Full HD nu suficient de buna pentru 4K la detalii maxime
constructie solida, design placut performanta Ray Tracing este redusa
pret bun partea de conectori este cam saraca
cerinte reduse de putere (sursa 500 W)