Ei si uite ca incet incet ne apropiem de Black Friday. De ceva timp suntem si noi in randul lumii, evenimentul impamantenindu-se si aici. O fi bine? Pai daca e rost de reduceri eu zic ca e! Black Friday inseamna debutul sezonului de cumparaturi de Craciun si de asemenea inseamna reduceri peste reduceri. La cipici, toale, scutece, cosmetice, electrocasnice. Si mai ales IT, electronice , ca astea ne intereseaza!

Daca in SUA de unde am luat Blecfraideiul asta, evenimentul e in principal in retail, in Europa este mai mult online. Dar asta nu ne deranjeaza, pentru ca putem sa cautam mai multe reduceri intr-un timp mai scurt!

Problema ar fi urmatoarea: cum discernem reducerile reale de cele false? O dilema asemanatoare cu cea a sanilor (reali/fake)… In ambele situatii, novicii sunt victime sigure. In ambele situatii va pot ajuta! Hmm, ok, bine…  doar pe partea de IT… poate altcineva o stii mai multe pe partea cealalta? Butcher? :D

Pe noi, evident ne intereseaza promotiile „la ce ne doare”, la telefoane, tablete, laptopuri si restul familiei tehnologice! Si anul acesta tonul il da eMag, restul magazinelor cantandu-i in struna. Altex (cu Media Galaxy la pachet) ii sufla in ceafa, dar la fel ca anul trecut nu vor fi chiar la fel de smecheri. Ceilalti –  Flanco (o anexa a lu’ eMag), CEL, PC Garage  intra la categoria „ciocul mic si joc de glezne”, nefacand altceva decat sa urmeze trendul impus de seful de trib „eMag Pana de Vultur”.

In concluzie, stati cu ochii pe eMag, ca acolo vor fi promotiile serioase!

Ce putem face ?

Cel mai simplu si mai simplu lucru este sa folosesti un comparator de preturi, gen Price, Shopmania sau Compari. Vine BF, intri pe site, cauti produsul care te incanta si ii dai un search pe unul din site-urile amintite. Si vezi daca reducerea este adevarata sau este de forma. Sper sa nu mai avem parte de suprize anul acesta cu site-uri cazute.  Cred totusi ca au invatat din greselile din anii trecuti si vor avea grija ca site-urile sa reziste fara probleme.

Ce ai mai putea face? Sa te uiti pe site-urile de afara sa vezi preturile de acolo  – Amazon.co.uk este primul care imi vine in minte. Preturile ar fi cam la acelasi nivel cu cele de la noi, deci cel putin in teorie te va ajuta sa iti faci o idee daca astia ai nostri umbla cu cioara vopsita.

Si bineinteles mai este Gosu level. Urmaresti piata de cateva luni. Stii deja care este pretul mediu pe piata al produselor de interes si le supraveghezi indeaproape. Ai pregatit cardul pentru Black Friday si ai pus deja produsele la „Favourites” ca sa fii sigur ca in momentul in care incepe nebunia, tu vei fi pregatit.

Ce merita urmarit ?

In general, se vor reduce produsele care nu mai sunt in „prime time” ca sa zic asa, modele mai vechi lansate deja de ceva timp, ca sa mai reduca din stocuri. Anul trecut am intuit corect ca LG G2 va fi la promotie (1100 -1200 de lei) si mi-am achizitionat unul. Din pacate a rezistat doar un an si l-am dat la service, iar cei de la eMag au binevoit sa imi returneze banii. Anul asta cred ca imi voi lua un Samsung Galaxy S5, care sper sa fie la la un pret sub 1300 (Momentan  in ofeta Flanco de BF este 1399).

La tablete, as urmari Apple Ipad Mini 2 , ne-am putea astepta la un pret in jur de 700 de lei pentru varianta de 16 GB, desi eu as recomanda o varianta mai „cu carne” pe ea. 16 GB deja sunt foarte putini, mai ales daca te joci.

Ce ar mai merita? Un SDD de 120 de GB la un pret in jur de 100 de lei ar fi OK.  S-ar putea sa gasim ceva.

Pe partea de TV, ar mai fi de urmarit un TV de 81 CM Full HD la un pret sub 1000 de lei, ceva de la un producator cunoscut gen LG, Samsung, Philips.  Pentru cei care doresc ceva mai mare, un TV de 102 CM la 1100-1200 de lei iar ar fi interesant!

In rest, la laptopuri sunt ceva oferte bune si acum, probabil se va marsa pe produse la sub 1000 de lei, cu procesor Intel Pentium Dual Core, 4 GB de RAM, HDD 1 TB si video integrat. Ca performante nu ar excela, dar trebuie sa recunoastem ca ar fi un pret foarte bun!

La console sper ca eMag sa repete schema de anul trecut si sa ne ofere un Xbox sau PS4 la pret sub 1000 de lei. Anul trecut nu am prins, deoarece fiind nauc de nesomn, am dat refresh la site cu 2 minute intarziere si nu am mai prins PS4 la 999 de lei. Poate anul asta am noroc!

 

sursa poza: talkandroid.com