Am jucat intr-o dupa-amiaza cap coada cele 3 mission pack-uri prin care Blizzard mai incearca sa stoarca un ban din franciza Starcraft 2, venituri cu siguranta eclipsate de Hearthstone si World of Warcraft.

Daca as fi jucat mission pack-urile pe rand si as fi avut de asteptat luni de zile pana sa apara urmatorul pack din Nova Covert Ops, feelingul ar fi fost complet diferit, intr-un sens negativ.

Dati Cezarului ce este al Cezarului

Pentru 6-7 ore de gameplay jucate pe dificultate „normal”, adica vreo 9 misiuni in total, platesti aproximativ 14.99 euro pentru bundle sau 7.49 euro/mission pack x 3 daca vrei sa subventionezi Blizzard-ul.

Firul epic

Povestea din Starcraft 2, chiar daca este presarata de clisee, merita savurata pe indelete, fara graba si eventual repetate misiunile, daca nu poti adormi noaptea din cauza procentajului gaunos la capitolul achievementuri.

Actiunea din Nova Covert Ops pare a se petrece la ceva timp dupa epilogul din Legacy of the Void. Terranii sub conducerea lui Valerian Mengsk incearca sa-si revina dupa razboiul devastator, razboaie civile si atacurile zergilor.

Mai multi ghosti sunt MIA (Missing in Action) si printre ei se numara si fata noastra Nova, the second best dupa Kerrigan. In primul mission pack aflam ca a fost rapita de o factiune de terrani care se autointituleaza „Defenders of Man” – riight!

Dupa rapire, din cinematics, funduletul ei pare neafectat, la fel de ferm si apetisant asa cum il stim – asa ca gamerul transpirat din mine a incercat sa faca tot posibilul sa o ghideze spre siguranta.

Una din misiuni e chiar un minirace game care te duce cu gandul la arcade-urile din era timpurie a PC-ului.

Conspiratia impotriva imparatului ia o turnura sumbra in Mission Pack 2, cand echipajul condus de Nova incearca sa opreasca un atac al zergilor inainte ca mii de vieti sa fie pierdute.

Pe masura ce povestea se dezvolta, aflam ca „binomul” Valerian Mengsk vs Defenders of Man e de fapt un trinom, cand apar si protossii reprezentati cu succes de antipaticul Alarak, Highlord of the Tal’darim.

Desi cum ne-a obisnuit Blizzard, povestea nu plezneste de profunzime, dar misiunile sunt suficient de interesante cat sa te tina in priza si relativ usor de facut pe normal, mai putin ultima misiune care m-a scos din amorteala si a necesitat cateva reload-uri pana am obtinut end screen-ul.

Inainte sa cumpar bundle-ul Nova Covert Ops eram aproape convins ca achizitia o sa-mi lase un gust amar si ceva regrete, dar spre surpriza mea placuta m-am inselat. Cinematics-urile chiar daca sunt facute cu engine-ul jocului, sunt liantul dintre misiuni si fac experienta placuta.

Acum inapoi la multiplayer si sa o lasam pe Nova sa-si traga sufletul!