Conform unei prezentari recente al lui Alvin Cox de la Seagate, SSD-urile (cele enterprise) pot incepe sa piarda datele sau sa se corupa, cam dupa 7 zile. De asemenea, daca temperatura creste in camera in care sunt pastrate, pentru fiecare 5 grade in plus, perioada de retentie a datelor se injumatateste.

Ca sa clarificam un pic, asta nu inseamna ca fix dupa 7 zile, datele dispar brusc intr-un mare Big Bang, ci ca apare acest risc, de a pierde datele, un fapt extrem de ingrijorator.

SSD-urile de tip consumer au ca specificatii, aproximativ 2 ani de retentie a datelor, iar cele enterprise aproximativ 3 luni. Acest lucru este confirmat chiar de producatori, Samsung, Seagate si Intel.

Sincer, nici eu nu stiam de treaba asta, asa ca daca ai de ales sa scoti calculatorul din priza ca sa bagi dozatorul de cafea, ar fi bine sa renunti complet la cofeina. Lasand gluma la o parte, calculatorul stins, dar conectat la priza, nu e complet nealimentat, asa ca nu exista acest risc daca pleci in vacanta 3 saptamani :)

Cel mai bun paznic al datelor tale este backup-ul pe HDD-uri clasice si serviciile in cloud, ca Dropbox.

sursa articol: guru3d.com