TEMPERATURI

Sistemul de racire isi face treaba acceptabil. In idle avem 38 de grade  iar in full load am atins 70 de grade, la 66% viteza ventilatoarelor. In situatia in care GPU-ul este solicitat intens si pe o perioada mai lunga, ventilatoarele isi vor face simtita prezenta. Este de la sine inteles, avand diametrul de 80 mm iar RTX 2080 Ti are un GPU destul de fierbinte.

 

Pentru masurarea temperaturii am folosit aplicatie proprie KFA2, Xtreme Tuner cu ajutorul careia putem activa si functia 1-Click OC (pentru un boost de inca 15 Mhz peste cei 50Mhz cu care vine placa din fabrica in plus), precum si sa facem diverse modificari la iluminarea LED RGB a placii.

CONCLUZIE

Vorbeam la rezultatele testelor ca RTX 2080 Ti este cam cu 20% mai buna decat RTX 2070 SUPER si cu 100% mai scumpa.  Ai fi tentat sa spui, la prima vedere, ca nu prea merita… Dar povestea are doua fete, ca sa zic asa. Diferenta aceea de 20% iti poate permite in majoritatea cazurilor sa joci la 60 FPS + in 4K si sa rulezi majoritatea jocurilor la moda acum (Fortnite, Warzone) la 144 FPS + in 2K. Cuplata cu un monitor high refresh, vei dobandi instant un avantaj competitiv. Ca idee, 2070 SUPER se invarte undeva pe la 100 FPS in Warzone.  Nici un alt model de placa video de pe piata la momentul actual nu este in stare de o astfel de performanta. Pentru  a rula la acelasi nivel de FPS, va fi nevoie sa scadeti mult din calitate.

Ray Tracing-ul este deja ceva comun si KFA RTX 2080 Ti EX este evident in stare sa ruleze orice cu RTX ON fara probleme.

Ca si puncte slabe, as mentiona lipsa unui sistem de racire ceva mai performant si mai silentios, avand in vedere cati bani costa. Bineinteles, si pretul este in afara multor bugete de gameri.

KFA2_RTX_2080_Ti_Ex_Showcase1

 

Altfel, pentru cei ce isi doresc performanta maxima si banii nu sunt o problema, RTX 2080 Ti este fara indoiala singura optiune. For now…

[+] Plusuri [-] Minusuri
cea mai puternica placa video la momentul actual sistemul de racire putea fi mai bun
pret bun pentru un RTX 2080 Ti foarte scumpa