TEMPERATURI

Sistemul de racire isi face datoria cu brio. Avem optiunea de Fan Stop si in acest mod beneficiem de zero decibeli pana cand placa ajunge la 60 de grade. De asemenea, cele 3 ventilatoare sunt practic inaudibile pana pe la 55% viteza si apoi incep sa se auda daca iti ciulesti urechile. Vestea buna este ca rareori vor depasi 55% si asta inseamna ca nu te vor deranja in marea majoritate a timpului.

In Idle nu am depasit 40 de grade iar in Load, dupa o sesiune intensa de Furmark am ajuns pe la 67 de grade, ceea ce este foarte bine!

 

SA FIE RGB!

M-am documentat in aceasta privinta si cred ca alaturi de KFA2 doar MSI mai au un model care sa ofere ceva similar, daaar… este vorba de un RTX 2080Ti, deci un model la un pret mult mai ridicat! Practic, in acest segment de pret, KFA2 2070 SUPER Work The Frames este cam singurul model care ofera asa ceva. Si comparand ce poate sa faca fiecare, oferta KFA2 pare sa fie mai cuprinzatoare.

KFA2_RTX_2070_SUPER_WTF_RGB

Astfel, avem 5 zone RGB in total. Prima, cea din zona backplate-ului este si cea mai simpla si mai putin interesanta, avand doar optiunile de mai jos. Practic, este ceea ce intalnim si pe modelul Gamer Ex, avand optiunea sa selectam o culoare pentru leduri si una din cele 4 variantele de iluminare.

RGB backplate

Sa trecem si la partea interesanta. Daca intoarcem placa pe partea cealalta, vom avea acces la cele 4 zone principale RGB.  Acestea le putem modifica intr-o multime de feluri din aplicatie Xtreme Tuner a celor de la KFA2 si arata ca mai jos. Mi-a luat putin pana m-am prins cum se umbla la beculete, deoarece lipseste orice fel de tooltip si trebuie sa o iei prin incercare. Anyway, in partea din dreapta jos sunt zonele pe care le poti modifica iar in partea din stanga sunt efectele de lumini disponibile pentru zona respectiva. Se poate seta si intensitatea luminii, in 8 trepte, ati ghicit – in dreptul becului. Evident, exista si optiunea de a dezactiva complet iluminarea RGB, daca asta te face fericit.

RGB main

 

Zona „GALAX” este de fapt atribuita siglei „Work the Frames” – o mica omisiune din partea programatorilor aici – KFA2 este marca pentru Europa, in restul lumii gasim GALAX (in SUA exista acelasi model sub numele GALAX Work The Frames). Este clar ca aplicatia este aceeasi pentru ambele modele, placa video  fiind identica in ambele cazuri.

Pe partea de efecte de lumini, avem de ales din 23 de efecte de lumini, din zona din stanga. Aici am o mica nemultumire – aplicatia nu iti semnaleaza in nici un fel ce efect de lumina ruleaza in acel moment pe fiecare zona. Adica, setezi efectul de culoare, te muti pe alta zona setezi si acolo si in momentul in care te intorci la prima zona, iti ramane selectat efectul de la a doua zona – cand de fapt pe prima zona ruleaza cu totul altceva. De asemenea, in momentul in care deschizi aplicatia, dupa ce ai pornit calculatorul, nu vei stii ce efect ruleaza pe fiecare zona, deoarece aplicatia nu iti arata nimic. Sper sa fie rezolvata aceasta situatie la un urmator update.

Iata si efectele pe care le avem la dispozitie pentru cele 4 zone:

M-am jucat si eu cu luminitele si este foarte distractiv, deoarece poti combina efectele intre ele si practic numarul de combinatii avute la dispozitie este imens (cred ca peste 10000). Asta considerand ca pastrezi aceleasi culori. In fine, si daca faci zilnic cate o combinatie noua, cred ca vei schimba placa inainte sa epuizezi toate combo-urile posibile.

KFA2_RTX_2070_SUPER_WTF_RGB_1

Toate bune si frumoase, dar ca sa te bucuri de spectacolul de lumini oferit de modelul Work The Frames ar fi indicat sa montezi placa video vertical – este putin cam complicat si implica ceva munca si piese suplimentara. Si asta, deoarece la o montare obisnuita, de efectele de lumini se va bucura doar partea de jos a carcasei. Dar rezultatul va merita, fara indoiala.

CONCLUZIE

KFA2 RTX 2070 SUPER Work The Frames este un model unic in acest moment. Dupa cum am mai zis deja, cred ca doar cei de la MSI au ceva similar, dar doar pe un model mult mai scump. Este o placa care arata foarte bine din orice unghi ai privi-o, cu si fara luminite. Imi place ca este capsulata aproape pe toate partile dar as fi preferat sa aibe mai mult metal in compozitie, in special in partea din spate. Temperaturile insa nu par sa aiba de suferit, acestea fiind excelente atat in idle cat si in load.

KFA2_RTX_2070_SUPER_WTF_RGB_2

Ca si performanta, aceasta este in linie cu a celuilalt model testat anterior RTX 2070 SUPER Gamer EX, diferentele din punctul meu de vedere fiind pur „academice”, cateva frame-uri ici si colo. Este o varianta excelenta pentru 1440P, de 1080P nici nu mai vorbesc. Poti juca chiar si in 4K dar va trebui sa faci ceva compromisuri la detalii. Si daca in 2018 ray tracing-ul era inca „in scutece”, in 2019 am primit din ce in ce mai multe jocuri care suporta aceasta tehnologie. Si cum se zvoneste ca AMD vor si ei in barca ray tracing, este clar ca NVIDIA a pariat corect. RTX 2070 SUPER WTF stie evident ray tracing si DLSS, asa ca suntem asigurati pentru o perioada buna de acum inainte.
RTX _2070_SUPER_WTF

Pentru cei care vor sa isi fac un sistem custom, cu placa video in pozitie verticala KFA2 RTX 2070 SUPER WTF va fi cu siguranta o alegere excelenta si care va scoate sistemul in evidenta. Cei care il vor privi, nu vor putea spune decat…  WTF!!! Mai e nevoie insa sa se mai intample un lucru, si anume placa sa fie disponibla si pe piata din Romania – deorece momentan nu am reusit sa o gasesc pe nicaieri.

[+] Plusuri [-] Minusuri
Performanta excelenta in 1440P, utilizabila si in 4K Mici probleme pe partea de software
Aspect exterior deosebit, numai buna pentru custom builds Backplate de plastic
Optiuni de customizare RGB numeroase