L-am jucat, am facut aproape toate achievementurile posibile. Am farmat AH-ul si am speculat tot ce se poate specula. Am maxat toate caracterele din joc si le-am imbracat cu cele mai fine armuri. A mai ramas articolul..

Diablo este jocul care m-a determinat sa aleg un nickname de altfel foarte banal prin 1997: ButcheR

Nici acum nu am uitat ca toporul lui „The Butcher” din Diablo 1 iti dadea +10 la Strength si, trebuie sa recunosc ca nu mi l-a dat de buna voie. A trebuit sa imi omor tizul pe o mizerie de 586 cu 16MB de ram, dupa nenumarate incercari, cu o frumusete de fata rogue, virgina si sfioasa.

Diablo 1 a fost revolutionar pentru vremea lui: 16 nivele generate aleator + unele questuri diferite. Nivelul de repetabilitate al jocului era destul de ridicat, atmosfera era sumbra, parea ca e sfarsitul lumii, iar eroul nostru era singura speranta a universului Sanctuary.

De Diablo Hellfire nu mai amintesc, pentru ca e un copil facut din flori de Sierra si nerecunoscut de Blizzard.

Diablo 2, desi il asteptasem foarte excitat , nu mi-a trezit aceleasi sentimente puternice ca prima versiune, cu toate ca actiunea nu mai era limitata la pivnita bisericii bantuite de necuratul. In plus a disparut randomizarea questurilor din prima versiune.

Anyway, sa revenim la ce ne intereseaza. Cand s-a dat drumul la beta-ul pentru Diablo 3, am inrosit contul de pe US cu refresh-uri in speranta unui key. Cu multa greutate am obtinut acces temporar la joc pe contul unui coleg forumist de pe computergames.ro  Asa ca am inceput cu infrigurare sa explorez minunatia pe care o asteptam de 10 ani.

Grafica beton avem ? Avem, chiar daca nu e revolutionara, zici ca e pictata. Jocul arata foarte polished, finisat, se vede ca l-au lustruit secole. Mai putin inventarul si armele. Pe aripile lui Tyrael daca nu imi vine sa invoc fortele iadului asupra celor de la Blizard. In Diablo 1 armele erau incredibil de bine desenate, realiste. In D2, D3 sunt niste glume palide.  Sa trecem peste asta.

Actiunea incepe in New Tristram. Dupa un mic ajutor dat „militienilor” din fata portii, care se jura ca nu au mai vazut asa erou de cand e lumea si pamantul (sunt lvl 1) , dau de Leah, nepoata lui Cain, foarte alarmata ca unchiesul a cazut in catacombele bisericii din Diablo 1, in urma impactului cu „Fallen Star”. Acest individ, prezent la toate reincarnarile lui Diablo, e intruchiparea nemuririi pe pamant. Bineinteles ca trebuie salvat si tot ce poti spera in acest moment e ca, a cazut „la parter” si nu o sa fie nevoie sa ii consolezi nepoata in loc sa salvezi lumea.

Aceasta Leah nu este alta decat fiica vrajitoarei Adria din Diablo 1, o femeie foarte serioasa de altfel, care se intelegea de minune cu eroul nostru de pe atunci (daca alegeai sa joci Wizard, vorbeau la „pertu”), vanzandu-i diferite accesorii magice, potiuni si borcane de zacusca galbena numita „rejuvenation”.

to be continued..