Daca nu ai auzit de Rovio si de Angry Birds probabil ai locuit sub o piatra, ai fost intr-o expeditie secreta pe Marte sau ai uitat sa mai dai logout din World of Warcraft.

Succesul imens care l-a avut acest joc (disponibil atat pe iOS, Android cat si standalone pt PC si Mac), nu numai ca nu a fost atins de concurenta, dar nici chiar compania care l-a creat nu a mai reusit sa il egaleze.

Urmatoarele doua continuari, Angry Birds Seasons si Rio nu au adus aproape nimic nou in afara de backgrounduri colorate si poate vreo gaina noua (nu ma intrebati alte detalii ca nu m-am deranjat sa joc mai mult decat cateva niveluri din continuari).

Incarnarea in versiunea a 4-a a pasarilor dornice de razbunare pe dragalasii porcusori verzi amatori de omlete exotice se pare ca a escaladat la nivel intergalactic. Angry Birds Space muta acum toata actiunea in spatiu. Mare scofala zic niste voci grohaitoare din culise. Ce mi-e „Hollowen” sau „Spatiu”. Hmm… stop trolling… or pigging!

Mecanica din Angry Birds se baza pe legea gravitatiei. In spatiu, e aceeasi chestie, doar ca e opusul ei :). Mai exact lipsa gravitatiei. Asta pana cand pasarea sinucigasa ajunge in zona de influenta a unei planete sau asteroid.

Toata smecheria asta aduce o dimensiune noua jocului. Brusc am chef sa joc iar un joc ce are ca prefix Angry Birds. Vreau sa trimit pe orbita un blietzkrieg de gaini turbate. Porcusorii verzi o sa primeasca in sfarsit ce merita, indiferent unde se ascund! Spatiul va fi ultima frontiera pentru ei!

Deodata, ecranul de la telefon mi se pare insuficient. Jocul asta merita savurat pe o tableta, la rezolutie maxima. Imi doresc iar sa merg cu trenul sau sa astept la dentist o ora intreaga. Nu ma supar, pentru ca acum am ce face. De ce nu joc in liniste acasa ? Pentru ca in opinia mea, jocurile pentru telefoane, tablete sunt facute sa omoare timpii morti, nu si momentele in care poti sa fii productiv, par example: farmand testoase in WoW! (prietenii stiu de ce)

Care e povestea urla publicul?!!

Aha, imi zic eu, aveti nevoie de preludiu, pretexte. Va credeam quakeri. Hai, fie de data asta. Data viitoare sa cautati pe goagal. Aruncati un ochi mai jos: