Sunt un avid consumator de filme si seriale, si de multe ori raman in pana de idei cu ce sa vad in continuare.

Pentru cei la fel ca mine, am sa fac aici o lista, updatata regulat (din cand in cand), cu cateva cuvinte despre ultimul film bun vazut. Nu dau note, pentru ca nu sunt critic de film, si cred ca notele de pe imdb.com sunt relevante din punct de vedere statistic (de cele mai multe ori). Filmele „nou vazute”, o sa le adaug la inceputul articolului.

Ultimul film vazut – recomandari filme

Nightcrawler – 2014

Dupa ce am vazut recent Demolion (foarte bun), mi s-a facut pofta sa-l revad pe inegalabilul Jake Gyllenhaal in Nightcrawler. Jake mi se pare unul dintre cei mai talentati si inteligenti actori iar Nightcrawler iti schimba perspectiva asupra felului cum ne este servita „(i)realitatea” la televizor.

Nightcrawler

Wild Tales – 2014

Wild Tales
Daca esti in pana de inspiratie, si ai chef de ceva socant si amuzant in acelasi timp, iti recomand Wild Tales. 6 mini povestiri, fara nicio conexiune una cu cealalta, arata de ce sunt capabili oamenii cand isi doresc razbunarea cu orice pret :)

The Hateful Eight – 2016

The Hatefull EightAl 8-lea film al lui Tarantino, si al 2-lea western dupa Django, nu dezamageste deloc. Desi actiunea se contruieste lent (dureaza cam 2h si 40 min), cei 8 dubiosi blocati intr-o cabana din cauza vremii infernale sunt un deliciu. Ai senzatia ca asisti la o piesa de teatru, dialogurile fiind punctul forte.  Tensiunea si suspansul de tip Agatha Christie creste pe masura ce trece timpul, spre final totul implodand totul intr-un haos de nedescris. „Nimeni nu ajunge in aceste parti fara un motiv serios” – acum este clar de ce :)

The Lobster – 2015

The LobsterIntr-un viitor nu foarte indepartat, oamenii care nu sunt intr-o relatie sunt pedepsiti si trimisi la un hotel, unde au 40 de zile ca sa-si gaseasca perechea. In caz de esec sunt transformati intr-un animal la alegere :). Colin Farrell face un super rol iar cliseele despre cum ar trebui sa fie un cuplu sunt atacate sistematic de acest film :D. Sunt constient ca s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor, dar daca ai chef de ceva diferit de mainstream, The Lobster este pentru tine :D.

Young People Fucking – 2007

Young People FuckingO comedie simpatica despre 6 cupluri. Firele de actiune sunt separate si nu se intersecteaza, despre cum e viata in dormitor, in diferite situatii. Mi s-a parut funny si merge de vazut cu partenera/partenerul chiar daca e mai vechiut.

The Little Death – 2014

The Little Death

Similar cu Young People Fucking, „The Little Death” e focusat mai mult pe diverse fetishuri. De asemenea e util cand ai de convins partenera/partenerul ca fetishurile tale sexuale sunt relativ minore si se poate si mai rau ;)

The Expanse – 2015

The Expanse

Syfy nu cred ca a mai scos un serial SF de calitate de la Battlestar Galactica. Asa ca am ramas socat de calitatea noului serial lansat (pana acum 4 episoade) The Expanse. Omenirea a reusit sa se colonizeze sistemul solar, Luna, Marte si sa mineze centura de asteroizi. Dar asta venit cu un cost, generatiile nascute in spatiu au probleme genetice, musculatura si sistemul osos au fost afectate, asa ca le este imposibil sa revina pe Pamant. Cand echipajul navei Rocinante (specializata in minat gheata de pe asteroizi) raspunde unui mesaj SOS, acesta este inceputul problemelor nu doar pentru ei, ci si pentru intreaga omenire. Realism in spatiu la nivel de Gravity, atmosfera de Blade Runner si The Fifth Element. Super recomand!

Bone Tomahawk – 2015

Bone Tomahawk

Din cand in cand imi place sa mai vad cate un western bine facut. Ba chiar si cate un serial, daca e meserias (vezi Deadwood sau Hell on Wheels). Bone Tomahawk e o combinatie de western, horror si replici seci dar paradoxal foarte amuzante: „I heard that the earth is round but in these parts i am not so sure”. Merge, chiar daca nu e ceva memorabil ca serialele western insirate mai sus.

Maze – The Scorch Trials – 2015

Maze - The Scorch Trials

Primul Maze Runner mi-a placut. Glade-ul in care traiau adolescentii aia a fost foarte misto realizat si maze-ul de asemenea. The Scorch Trials incepe exact de unde a ramas actiunea in precedentul, si daca te-a intrigat in vreun fel de ce erau inchisi in maze, e pacat sa nu vezi cum evolueaza actiunea. Desi in iteratia a 2-a nu exista niciun labirint si sunt numeroase „plot holes”, pentru decorul postapocaliptic merita timpul pierdut. Recomand.

Inside Out – 2015

Inside Out

Un super desen animat de la Pixar, cu un target spre oamenii maturi, legat de felul cum se formeaza amintirile si cum se stocheaza. Oamenii chiar au folosit niste psihologi ca sa iasa treaba buna, iar productia filmului a durat 5 ani. Usor emotional si cu glume de calitate. Super recomand. Acelasi lucru nu pot sa-l spun si despre Minions :)

Hidden – 2015

Hidden 2015

La inceput am avut impresia ca e ceva postapocaliptic (genul meu favorit). Am apreciat senzatia de disperare, claustrofobie, pe care familia refugiata intr-un adapost antiatomic o traia, iar fetita mi s-a parut geniala („Hold fast!”). Filmul e lent si construieste suspansul treptat, iar sfarsitul e… neasteptat :)

The Road – 2009

the_road

Daca ti-a placut Hidden, pe aceeasi idee (de protectie a familiei intr-o lume distrusa), poti incerca si The Road care e postapocaliptic 100% si mult mai dramatic. Cum e sa gasesti o cutie de cola, intr-un automat ruginit, si sa i-o dai copilului tau care nu a mai gustat asa ceva? („It’s Bubbling!”) M-a dus cu gandul la The Book of Eli, si la faza cand povestea despre perioada de dinainte (prezentul nostru) si faptul ca oamenii aveau prea multe si apreciau prea putin ce au.

Snowpiercer – 2013

Snowpiercer

Filmul asta m-a uns la suflet. Sfarsitul lumii a avut loc in urma unui experiment climatic esuat, planeta a inghetat complet, iar ultimii supravietuitori traiesc intr-un tren care face inconjorul globului. Trenul este un fel de perpetuum mobile – casa, sursa de caldura si mancare pentru norocosii care sunt la bord. Filmul este e o satira, „o sectiune” in structura de clase sociale a vechiului Pamant, puternic metaforizata. Ca sa traiesti, trebuie sa-ti stii locul. Esti pantoful/sau palaria? :)

… in curs de actualizare