Romania nu este cunoscuta ca un dezvoltator de jocuri.

In afara de cateva companii mari care au subsidiare aici si produc jocuri de categoria B sau pentru mobile, ne rezumam sa inchiriem echipe de programatori cu „ora”, aka outsourcing. Este cam trist peisajul acesta, deoarece un produs finit poate aduce evident, mai mult „revenue” decat salariile platite programatorilor sau sumele fixe incasate de companiile care se ocupa cu acest business.

Black The Fall

Din cand in cand mai apare cate un proiect „indie” care incearca sa ne puna pe harta dezvoltatilor de jocuri. Baietii de la „Sand Sailor Studio” lucreaza si incearca sa obtina finantare pe kickstarter.com pentru un joculet inspirat din istoria „noir” a tarilor post-comuniste. Black The Fall, este un joc de tip side scrolling, in care:

As amnesiac Black, you explore, solve puzzles, and decide how to deal with the strange, hungry things that live in this haunting place. Inspired by Amiga classics Flashback and Another World, Black The Fall is a 2.75D game about choice: you can use weapons and confront challenges with violence, or stay hidden from threatening marauders. It’s an intriguing mix like a movie made by Tarkovski, Tarantino and Rodriguez.

Black The Fall

Backing

Proiectul pe kickstarter.com il gasiti aici si va recomand sa-l sustineti. Nu in fiecare zi apar jocuri romanesti, iar acesta chiar promite, nefiind o sustinere doar din patriotism.

Abia asteptam sa apara ca sa-i tragem un review! :)