Esti un „mote”,  un organism dintr-o supa primordiala.

Poate vei evolua peste miliarde de ani in ceva mai avansat de atat, o specie inteligenta care sa descopere focul, bronzul, motorul cu aburi, electricitatea, sa calatoreasca in spatiu si sa cucereasca galaxia.

Pana atunci, esti doar un organism unicelular care abia a devenit constient de el. Vrei sa supravietuiesti, sa cresti, sa te simti in siguranta.

Ca sa te misti trebuie sa elimini materie in directia opusa miscarii pe care vrei sa o efectuezi, prin „tap”, daca joci jocul pe o tableta sau telefon. Mai sunt si alte organisme, mai mari ca tine, ca vor acelasi lucru ca si tine, sa supravietuiasca si, eventual sa te haleasca.

Tu  trebuie sa te feresti si sa cauti „mote”-uri mai mici, vulnerabile, care sa fie asimilate. Materia „ejectata” de tine trebuie folosita cu cap, pentru ca incepi sa te micsorezi. Daca te apropii de „peretele” universului tau, baga mare, pentru ca „mote”-urile mici, eliminate din tine vor ricosa si se vor intoarce in protoplasma ta primitoare.

Jocul iti permite si sa „accelerezi timpul”, a.i.  sa maresti numarul de coliziuni aleatoare cu alte corpuri, fara sa consumi materie pentru a te deplasa.
Dar ai grija de acea coliziune fatala, care va ingrasa alt mote, mai mare ca tine :)

Microuniversul tau e populat si cu alte entitati mai periculolase, cum ar fi gravitoni sau antimaterie. Esti suficient de indemanatic ca sa iti manevrezi corpul unicelular ?

Genial ? E putin spus. E un joc spectacular, o experienta care nu trebuie ratata. Muzica te transpune intr-un alt univers, si asa cum recomanda si producatorul jocului, ar trebui ascultata in casti pentru o experienta totala.

Jocul e disponibil atat pentru PC, Mac cat si pentru tablete/telefoane cu iOS si, mai nou si pentru Android. Pentru a juca versiunea demo a jocului intra aici: Osmos demo.