De vreo 3 editii de Angry Birds incoace, porcusorii verzi au fost aspru pedepsiti de fiecare data cand au incercat sa treaca pe o dieta exclusiv bazata pe oua.. 

Dar cum ar fi sa joci cu factiunea adversa, si sa te ocupi de furatul oualelor ?

Maybe when the pigs will fly!

Hmm, partea buna e ca in Bad Piggies, porcii chiar zboara!

Desi legile fizicii par oripilate de aceasta idee, totul devine plauzibil in momentul cand trebuie sa asamblezi masinaria care va purta porcusorul desemnat, spre taramul fagaduintei… errr.. la mult doritele oua. De fapt scopul tau e sa aduni bucatele dintr-o harta, care in momentul „reintregirii” iti vor arata locatia oualor.

Ideea este geniala, mai ales pentru o persoana ca mine, care aproape de fiecare a preferat factiunea evil din joc (orcii in Warcraft 2, sovieticii in Red Alert, zergii in Starcraft, undead in Warcraft 3, etc)

Faptul ca iti poti construi aparatul de zbor din diferite bucati puse la dispozitie la inceput (baloane, roti, elici, cutii de lemn) este cel putin interesant.

Partea proasta este ca nu prea exista multe combinatii castigatoare care sa iti permita sa duci porcusorul la destinatie in conditii de siguranta. Din ce am observat, maxim 1-2 combinatii iti permit acest lucru.

The day i lost control..

Pe masura ce progresezi, vor fi disponibile din ce in ce mai multe piese care iti vor permite sa contruiesti masinarii mai complicate. Controlul aparatului este in functie de componentele cu care este asamblat.

Ai montat 3 baloane? Vei putea sa le spargi pe rand ca sa poti ateriza sau pentru a micsora altitudinea. Poti sa ai elici montate deasupra sau in lateral, care pot fi pornite in functie de cum cere situatia. Ai o butelie montata in spate? Tu decizi cand vrei sa o declansezi pentru a prinde extra viteza si a depasi obstacolul care iti sta in cale.

Trebuie sa recunosc ca de multe ori am facut praf, atat vehicolul cat si porcusorul, in incercarea disperata de a-l imita pe Dedal si Icar. Dar nu Helios mi-a stat in cale, ci diferite stanci ascutite, si combinatii neinspirate de aparate zburatoare care explodau dupa 2-3 secunde ;))

Jocul este foarte simpatic si vi-l recomand, mai ales daca vreti ceva „payback” din partea porcusorilor traumatizati de pasarile ucigase!

Este disponibil atat pentru iOS cat si pentru Android. De asemenea probabil foarte curand si pentru Windows Phone si PC.

Citeste si review-ul la Angry Birds Space.