Ce faci pe 20-21 octombrie?

Vacante la munte? Sau la mare in tari mai calde? Din pacate trebuie sa te anunt ca e momentul sa „cancelezi” orice plan dubios care l-ai pus la cale.

De ce? Pentru ca e timpul sa ne intalnim la cel mai mare eveniment de gaming desfasurat vreodata in Romania. PGL impreuna cu computergames.ro aduce in Romania…pam, pam: Dreamhack!

Dreamhack, la origini insemna o hala imensa, multe echipamente de retea si gameri care veneau cu calculatorul in spate pentru cateva zile de LAN non-stop.

Asta imi aduce amintele de copilarie, de „LAN-urile” de Quake 1, Starcraft, Red Alert…

Ce vremuri! Arunc un ochi spre colectia prafuita de reviste GameOver si Computergames si incep sa retraiesc din nou momentele care mi-au marcat viata si datorita carora probabil am ajuns sa fac ceeea ce fac in prezent.

Aceste reviste erau singurele surse de informatie, intr-o era in care internetul „curgea” molcom cu 36-56kbps/sec doar pentru cei norocosi.

Le citeam de zeci de ori sorbind fiecare rand citit si imbatandu-ma cu mirosul de cerneala proaspat tiparita. In aceasta epoca preistorica, defuncta GameOver si Sprint Computers organizau concursuri de Quake, iar la Romexpo puteai sa vezi ultimele noutati in domeniul IT.

Dar gata cu nostalgia! Starcraft a fost inlocuit in sfarsit cu Starcraft 2 (a durat ceva), Quake s-a transformat in Counter-Strike 1.6, iar League Of Legends e pentru cei care cred ca „one unit is way too many”!

Eu si domnul Miniroboto vom fi prezenti acolo, sa simtim pulsul si sa ne aducem aminte de zilele cand eram tineri.

Evenimentul va avea loc la Turbohalle – Bulevardul Iuliu Maniu nr. 220B, Sector 6 (fosta Turbomecanica).
Pe langa concursurile de CS 1.6, SC II si LoL, spectatorii se vor putea bucura si de un concert sustinut de Parazitii.

For every winner there are dozens of losers. Odds are you’re one of them. 

(batranii stiu de ce! ;))