Apple este un brand premium. In opinia mea nazista ar fi trebuit sa scoata doar produse premium pana la moarte si sa fie cunoscut ca un producator care nu face rabat la calitate.

Asteptari

Am sperat din tot sufletul ca baietii de la „bucla infinita numarul 1” sa nu scoata iPhone-ul din plastic (3G si 3GS au fost suficiente) si sa pastreze strategia de marketing: produsul unic. Am sperat ca toate zvonurile sa fie fake. Apple cu toata politica lor de Gestapo au leakuit prin toate gaurile mai ceva ca Edward Snowden dupa o criza de delirium tremens.

Dar dupa iPad mini, ar fi trebuit sa anticipez ca a deraiat caruta si o sa dea cu oistea in gard.

Avem iPhone 5C verde, roz, albastru, alb si galben, pentru toate printesele de acolo care o sa-si asorteze rochita cu unul din telefoanele din garderoba.

iPhone 5S auriu! Nici in cele mai negre cosmaruri nu am crezut ca Apple in disperarea crunta pentru cresterea cotei de piata, o sa faca un aifon cu dedicatie pentru Gutza, Salam & Co.. auriu ffs ?! De husele de silicon pentru iPhone 5C nici nu mai amintesc. Penale si scumpe e putin spus. Nu le-as folosi nici daca mi-ar da ei 29$. Plastic peste plastic, sentiment de nedescris (husele sunt doar pt 5C) .

Doar iPhone 5S ar fi trebuit sa existe

Negru si alb. Si as fi fost multumit. Era de asteptat sa pastreze designul si dimensiunile ecranului de la versiunea anterioara, iar imbunatirea sa fie incrementala.

De ce?

Pentru ca nici o versiune „S” (3GS, 4S) nu a adus o schimbare de design, rezolutie sau ecran, plus ca nu isi doreau sa fragmenteze iOS-ul si mai mult, cu vreo rezolutie „HD”.

Sa ne concentram pe iPhone 5S specs. Este sustinut „moral” de noul procesor A7, care este pe 64 de biti (primul de acest gen se pare), chipurile „2x faster than previous version”. iPhone 5s vine la bord si cu un Motion Coprocessor M7 care are in subordine accelerometru, compasul si gyroscopul. Bateria este un pic mai buna, cam cu 2h in plus de convorbire 3G fata de iPhone 5. (10h vs 8h)

Dual flash, din care unul este cu lumina alba si altul cu o lumina mai calda, pentru poze de neuitat, la o petrecere in pijamale cu lumina stinsa si plapuma in cap. Smecheria noua consta in filmatul la 120 FPS si posibilitatea de a incetini unele secvente. PWNED!

Mark of Beast = 666 sau Apple Touch ID

Ce iese din tipar fata de imbunatirea „incrementala asteptata” este cititorul de amprente. Cei speriati de bombe, NSA si conflicte in Siria o sa se sesize intr-o noua teoria a conspiratiei. Sa le aducem aminte ca exista tone de laptopuri cu cititor de amprente, si in caz ca planuiesc vreo crima, Siri o sa fie ultima persoana care o sa depuna marturie la un proces.

Eu sunt bucuros ca nu mai trebuie sa bag codul de 4 cifre de fiecare data si o sa pot cumpara aplicatii fara sa mai introduc parola de itunes aferenta. Trebuie doar sa am grija sa nu-mi ard degetele la aragaz.

Cam atat, despre iOS 7 nu mai zic nimic, am scris intr-un articol anterior si se pare ca e la fel de urat ca in iunie.

Eu o sa trebuiasca sa cumpar 5S-ul pentru ca 5-ul curent nu a stiut sa inoate in piscina si acum e la uscat. Iar telefonul temporar pe care il folosesc, Samsung Galaxy S2 cred ca mi-a invatat toate injuraturile de la A-Z. Da, da, stiu, am IQ-ul subunitar si sunt fanboy Apple.

Somn usor copii! Cum nu exista keynote-ul oficial inca, have fun cu cel nu chiar atat de oficial!