Nu ai aflat inca? Se cauta cel mai bun concept de aplicatie de afaceri  din Romania! Ai deja o aplicatie cloud centrata pe IMM-uri care este deja functionala sau care va fi gata in maximum 3 luni? Atunci ce mai astepti? Inscrie-te si castiga premii substantiale!

Hmm, suna bine dar vreau sa stiu mai multe

Mi se pare normal! Romtelecom cauta cea mai buna aplicatie de business si pentru asta au facut un concurs pentru a gasi cea mai cea aplicatie! Si pentru a motiva concurentii, sunt puse la bataie niste premii foarte interesante! Sunt 3 categorii la care se poate castiga: cea mai buna aplicatie nationala, cea mai buna aplicatie internationala si cel mai bun startup.

Cu ce tip de aplicatie pot participa?

Dezvoltatorii pot participa cu aplicatii create pentru IMM-uri (1-250 de angajati) care simplifica si fluidizeaza fluxul de lucru. Aplicatia poate fie una web-based, fie una instalata pe PC, smartphone sau tableta care poate furniza servicii online utilizatorului. Informatiile aplicatiei trebuie sa fie stocate in cloud dar pot fi stocate si local, in cache. Aplicatia trebuie sa fie cel putin in stadiul de productie (sa poata fi testata) si programata pentru lansare cel mai tarziu la 30 Septembrie 2014.  Pentru startup (companie/dezvoltator inregistrat(a) legal dupa 1 Ianuarie 2013), termenul limita de lansare al aplicatiei este 31 Decembrie 2014. O aplicatie care participa la sectiunea cel mai bun startup nu trebuie sa fie disponibila comercial la momentul inscrierii in concurs. Aplicatiile pot fi scrise fie in romana, fie in engleza. Cele care participa la sectiunea internationala vor trebui scrise in engleza.

OK, am o aplicatie functionala! Ce trebuie sa fac?

Pai in primul rand sa intri pe Business Wall of Fame! Completeaza formularul de inscriere unde va trebui sa descrii intr-o fraza felul in care aplicatia ta poate ajuta oamenii de afaceri si sa incarci un film de 30 de secunde cu care sa convingi votantii ca aplicatia ta este „the best”! Filmuletul trebuie facut intr-un lift si asigura-te ca transmiti mesajul scurt si la obiect! Preferabil cu umor (ca sa devina viral, nu?)! Filmuletul de mai jos te poate inspira in aceasta directie:

Bun, dupa ce ai parcurs pasii astia, sa inceapa concursul! Acum poti primi voturi, asa ca imprastie informatia si da share la aplicatie si la filmuletul de prezentare. Sa curga voturile, zic! Si cum aplicatiile concurente sunt destinate IMM-urilor, voturile vor veni chiar de la companiile carora li se adreseaza!
Daca aplicatia ta se va regasi intre primele 10 cele mai votate aplicatii, vei merge in etapa urmatoare a concursului. Aici, un juriu de experti va desemna aplicatia castigatoare, bazandu-se pe o testare aprofundata prin care sa se asigure ca aplicatia indeplineste cele mai inalte standarde de calitate si securitate.

Ai castigat? Aplicatia ta va deveni vedeta unei campanii de promovare in valoare de 30.000 euro derulata de Romtelecom si vei deveni Partener Romtelecom Cloud. Mai mult, aplicatia ta va fi inclusa in portofoliul Romtelecom de servicii cloud, fiind propusa spre vanzare catre mai mult de 150.000 clienti business.

Daca aplicatia ta are un target international, poti aplica in sectiunea speciala, pentru toate cele 6 tari in care se desfasoara concursul. Un juriu international va selecta aplicatia invingatoare dintre cele 10 aplicatii care au adunat cele mai multe voturi din toate tarile. Pe langa premiul de 30 000 euro, devii Partener Cloud al Deutsche Telekom in cele 6 tari participante, iar aplicatia ta va ajunge pe o piata de pana la 1,3 milioane de companii.  In plus, castigi o excursie la laboratorul de inovatii T-Lab Berlin!

Bine, dar aplicatia noastra nu este inca functionala…

Hmm, oamenii s-au gandit si la asta! Startup-urile care au creat concepte de aplicatii si care vor fi lansate inainte de sfarsitul anului 2014 pot de asemenea participa in concurs si pot castiga premii. Cum suna posibilitatea de a primi o investitie de 80.000 Euro de la Hub:raum pentru dezvoltarea aplicatiei plus o invitatie la Long Night of Start-ups, eveniment important desfasurat in Berlin de catre T-Labs Berlin? Asa ma gandeam si eu, nu suna rau deloc!

Hmm, si celor ce voteaza ce le iese?

Stai linistit, toti reprezentantii companiilor mici si mijlocii care voteaza si devin sustinatorii celei mai bune aplicatii de business din Romania pot castiga promovare pentru compania lor in valoare de 10.000 euro, in cadrul unei campanii de comunicare derulata de catre Romtelecom. Vezi, toata lumea are sanse de castig!

Succes la concurs!