Cum lucrurile bune nu tin la nesfarsit si originalitatea este pedepsita, Stalker 2 a fost ingropat intr-un nor radioactiv.
Intr-un viitor non-apocaliptic, este posibil totusi, ca o alta echipa sa preia proiectul si sa duca steagul mai departe. But will never be the same again, vorba poetului mioritic.

Fosta echipa S.T.A.L.K.E.R. se pare ca a dezvoltat o oaresce rezistenta la radiatii, ploi radioactive si suturi in fund. Nu vor sa se dea batuti sub nicio forma. S-au adunat la o bere si au hotarat sa infiinteze un nou studio, Vostok Games. Planul lor nu este un nou Chernobyl sau incedierea publisherilor, ci vor sa ne incante cu un free2play MMOFPS, a carui actiune se desfasoara intr-un viitor apropiat, in care o catastrofa ecologica a facut ravagii pe iubitul nostru Pamant.

Padurile avanseaza din toate partile, dau buzna in orase, animalele innebunite si pasarile ataca complexele industriale si alte chestii „man-made”, fara niciun motiv aparent. Orasele sunt taiate unul de celalalt, resursele de apa se imputineaza, curentul electric devine de domeniul trecutului, comunicatiile pica (hei!  leave the blogs alone!). Acum forta este cea care va dicta cine supravietuieste. Intre timp (cand frate?!), apar noi specii de animale si plante care se pare ca s-au vorbit intre ele sa rada orice urma de civilizatie umana. Oamenii de stiinta incearca din zadar sa coopereze si sa gaseasca o solutie pentru aceasta anomalie care se raspandeste pe toata suprafata pamantului cu o viteza uimitoare.

„Conceptul din Survarium este o evolutie a ideii din S.T.A.L.K.E.R. la care se lucra de ceva vreme – zise cel mai fruntas dintre project-leaderi, Ruslan Didenko. Survarium va forta jucatorul sa joace pentru supravietuire, nu doar intr-un spatiu izolat/inchis din jurul Chernobalului, ci si mai departe.”

„Tehnologia vs. natura, ratiunea vs. forte mistice. Survarium va oferi jucatorilor o viziune a caderii civilizatiei umane, plina de factiuni si lupi singuratici (Chuck Norris a zis ca o sa cumpere jocul CE), stalkeri si vanatori, intr-un mediu apocaliptico-salbatic.

Jocul va fi dezvoltat folosind un engine proprietar, Vostok Engine si este planuit sa fie lansat pentru PC la sfarsitului lui 2013. (oare…)

sursa: nma-fallout.com